Γλιτώνουν επ’ αόριστο τα δημοτικά ΜΜΕ !

Στο νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση» του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή αναφέρεται ρητά «η διατήρηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού κρίνεται αναγκαία μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους».

Πρακτικά δηλαδή οι υπάρχοντες δημοτικοί σταθμοί θα συνεχίζουν να λειτουργούν με το ισχύον καθεστώς επιδότησης μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα με το πλαίσιο λειτουργίας τους. Σε κάποιο άλλο σημείο του νομοσχεδίου γίνεται πρόβλεψη για την έγκριση των σχεδίων δράσης σε Α.Ε των δήμων με ειδικό και κοινωφελή σκοπό προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επιδότηση τους από τους δήμους.

Και αυτή η διάταξη εκτιμάται ότι θα έχει ισχύ στα δημοτικά Μέσα. Βέβαια σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου προβλέπεται πως μετά την έναρξη ισχύοντος του νόμου δεν επιτρέπεται η σύσταση επιχείρησης με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού!

Πηγή: Το Παρόν