Γ. Παπαδάκης: Τραβάω κόκκινη γραμμή! Δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά αξιοπρέπειας!

Ο Γιώργος Παπαδάκης μιλά αποκλειστικά στον Γρηγόρη Μελά για τις συναντήσεις με τον ΑΝΤ1 και το μέλλον της συνεργασίας του με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Θρίλερ τον τελευταίο καιρό με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1. Μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία 24 χρόνων, κανείς δεν γνωρίζει να πει με σιγουριά αν ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος θα βρίσκεται στο κανάλι του Αμαρουσίου και την επόμενη χρονιά.

Ενώ λοιπόν, πολλά ακούγονται ιδιαίτερα για οικονομικές διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών, ο Γιώργος Παπαδάκης ξεκαθαρίζει τα πάντα και δηλώνει «τραβάω κόκκινη γραμμή». 

«Δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά θέμα αξιοπρέπειας! Ο ΑΝΤ1 οφείλει να συνυπολογίσει τα 24 χρόνια συνεργασίας μας όχι με βάση τους αριθμούς», δηλώνει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Το ηθικό μέρος είναι για μένα πάνω από το οικονομικό. Σε αυτό είμαι απόλυτος και τραβάω κόκκινη γραμμή. Η τιμή, η ηθική και η αξιοπρέπειά μου ως επαγγελματίας είναι αυτό που πρέπει να συνυπολογίσει. Δεν με νοιάζουν όλα τα τρισεκατομμύρια του κόσμου. Τα έχω γραμμένα στα παλαιότερα υποδήματά μου όλα τα λεφτά του κόσμου. Η τιμή, η ηθική και η αξιοπρέπειά μου όμως, ως επαγγελματία και ως άνθρωπο, είναι αδιαπραγμάτευτα, τραβάω κόκκινη γραμμή και όταν νιώσω ότι αυτά προσβάλλονται είμαι απέναντι. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από τον Αντ1. Αλλά όπου κι όποτε το νιώσω θα σταθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να μου βλάψει τις αξίες μου αυτές!».

Όπως φαίνεται, οι συνομιλίες του ΑΝΤ1 με το Γιώργο Παπαδάκη θα συνεχιστούν εν μέσω θέρους, μέχρι στο κανάλι του Αμαρουσίου αποφασίσουν τι μπορούν να βγάλουν στον αέρα την επόμενη σεζόν. Σίγουρα πάντως, όπως είναι το λογικό, η ενημερωτική ζώνη του «Πρωινού ΑΝΤ1» έχει άμεση προτεραιότητα, καθώς (ως «Καλημέρα Ελλάδα» τα προηγούμενα χρόνια) τερματίζει πάντα πρώτη στην κούρσα της τηλεθέασης, ενώ η εκπομπή έκλεισε τη φετινή σεζόν με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης που έχει σημειώσει την τελευταία δεκαετία.

Κάτι που δικαιώνει αυτούς που έχουν αποδώσει στο Γιώργο Παπαδάκη τον τίτλο του «πατριάρχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών», αλλά και τον ίδιο το δημοσιογράφο να τραβά κόκκινες γραμμές, απαιτώντας τα –σε άλλες εποχές- ευκόλως εννοούμενα!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA