Φήμες ότι μπορεί να ανοίξει και πάλι το ALTER!

Επαφές της ιδιοκτησίας με εργαζομένους και προσέγγιση για επαναλειτουργία ;

Σαν βόμβα έσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία περί ενδεχόμενης επαναλειτουργίας του ALTER! Μία υπόθεση που ταλαιπωρεί για πολλούς μήνες τους περίπου 700 εργαζόμενους του καναλιού. Από χθες το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για επαφές της ιδιοκτησίας με μερίδα εργαζομένων, προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή στις διεκδικήσεις τους και να εξοφληθεί μέρος των δεδουλευμένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες οι πρώτες επαφές είχαν θετική έκβαση, ωστόσο, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος ως την τελική συμφωνία, αν και η μερίδα αυτή των εργαζομένων φέρεται ικανοποιημένη από την έκβαση της υπόθεσης. Αυτό που μένει είναι να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από το σύνολο των δημοσιογράφων, τεχνικών που έχουν απαιτήσεις, αλλά και τα επόμενα βήματα της ιδιοκτησίας…

Αν οι εξελίξεις έχουν αίσια έκβαση, δεν αποκλείεται στις αρχές του Δεκέμβρη, το ταλαιπωρημένο κανάλι να αποκτήσει και πάλι ζωή…

Κάποιοι δημοσιογράφοι-τεχνικοί ενημερώθηκαν από την ΕΤΙΤΑ να κάνουν άρση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το κανάλι και σύμφωνα με πληροφορίες για 15 ημέρες, το κανάλι θα προβάλει πρόγραμμα μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο, έως ότου υπάρξει η δυνατότητα για ζωντανό πρόγραμμα.

Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, άλλοι είναι σύμφωνοι και άλλοι όχι.

Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» καλεί σε συνέλευση όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους στα Γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 20) αύριο, Τρίτη, 13 Νοεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ώστε να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA!