Φ.Μπόμπολας: Θα μείνουν 2 κανάλια και 4 εφημερίδες

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ζήτησε να γίνει αποδεχτή οριζόντια μείωση μισθού, για όσους παίρνουν από 1300 ευρώ και πάνω μηνιαίως. Το μέτρο θα ισχύσει από 1η Ιουνίου, αλλιώς θα προχωρήσει σε περίπου 100 απολύσεις.

«Δεν θα ματώσω μόνο εγώ, θα ματώσουμε όλοι'' είπε χαραχτηριστικά. Υποσχέθηκε, όμως, ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει αποκατάσταση της εισοδηματικής απώλειας τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν και θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ανακοίvωσε, επίσης, την πρόθεσή του να γίνουν αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και περικοπές στα ένθετα της εφημερίδας, ενώ – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας – προέβλεψε ότι σε μικρό βάθος χρόνου, θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο 2 κανάλια και μόνο 4 εφημερίδες. Ανάμεσα σε αυτούς που θα αντέξουν κατά την εκτίμησή του, θα είναι σίγουρα ο Όμιλος της «Πήγασος».

Οι συντάκτες της εφημερίδας, πάντως, μετά από συνέλευσή τους, ζητούν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, δηλώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Ανακοίνωση εργαζομένων “‘Εθνους” & “Έθνους Κυριακής”

Εμείς, οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έκτακτη συνέλευσή μας σήμερα αποφασίσαμε ότι:

1. Δηλώνουμε ότι δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.

2. Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΕΑ.