ΕΣΡ: 15.000 € πρόστιμο στο EXTRA

ΕΣΡ

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Extra 3. Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι EXTRA για την εκπομπή «Πάρτα Ολα» (18/4/ 2010), λόγω παραπλάνησης κοινού.

Το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜASTER FM του νομού Αχαΐας, ενώ ανακάλεσε τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ανάσα και Ρυθμός» του νομού Μαγνησίας, μετά τη διαπίστωση της ΕΕΤΤ ότι ο σταθμός δεν λειτουργεί.

Συνεχίζει κανονικά το μήνυμα κατά της κινητής τηλεφωνίας. Απέρριψε την αίτηση της Ενωσης Εταιρειών Κινητής
Τηλεφωνίας για την ανάκληση κοινωνικού μηνύματος της ΜΚΟ «Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου» το ΕΣΡ αναφορικά με τους κινδύνους για την υγεία από την κινητή τηλεφωνία. Η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας είχε επικαλεστεί δύο λόγους για την ανάκληση του μηνύματος: την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από διαφημιστικές ταινίες τους αναφορικά με την προβολή εικόνων που συνοδεύουν το μήνυμα και επίσης τη μη ύπαρξη κινδύνων για την υγεία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει «η κινητή τηλεφωνία δεν είναι αθώα. Λιγότερες ώρες στο κινητό, περισσότερες ώρες στη ζωή». Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν συντρέχει κανένας από τους δύο λόγους για την ανάκληση του μηνύματος παρά το
γεγονός ότι υπήρξε αρνητική εισήγηση από δικηγόρο της ανεξάρτητης αρχής.