ΕΡΤ – Ξεκινούν «Έχει Γούστο» και «Μένουμε Έλλάδα»

Διαβάστε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ έχει ως εξής:

Διαβάστε τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ:

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 8 Μαρτίου 2011) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Τροποποίησε προηγούμενη απόφασή του για τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών των μουσικών σε παραστάσεις και παραγωγές της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
  2. Aποφάσισε την κατασκευή σκηνικών για  τις παρακάτω τέσσερις εκπομπές με στόχο την ανανέωση τους, αλλά και την απόκτηση ενιαίου σκηνογραφικού ύφους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ» οι οποίες θα επανέλθουν άμεσα στο πρόγραμμα  της ΕΡΤ και «ΜΑΜΑΔΕΣ» και «ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ», δύο νέες εκπομπές οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αναζητήθηκε χορηγός και η ALPHA BANK προσεφέρθη να καλύψει το κόστος των σκηνικών. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
  3. Όρισε ως αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΕΡΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου τον κ. Βασίλειο Αλεξόπουλο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μουσείου -  Αρχείου της ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, από πλευράς της ΕΡΤ, είναι η κυρία Ελένη Διβάνη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
  4. Ανέθεσε σε εταιρεία την παραγωγή 13 πενηντάλεπτων επεισοδίων ψυχαγωγικής εκπομπής με τίτλο «ΕΥΡΗΚΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται στο ποσό των 19.478 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Eπιτροπής Kοστολογίου.
  5. Ανέθεσε σε εταιρεία την παραγωγή 13 πενηντάλεπτων επεισοδίων της επιμορφωτικής σειράς «ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ», έναντι του ποσού των 9.245 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο.
  6. Ενέκρινε την αντικατάσταση της ταινίας «LIVES OF OTHERS» με την ταινία «SLUMDOG MILLIONAIRE» (βραβευμένη με οκτώ Όσκαρ), καθώς η εταιρεία διανομής πληροφόρησε την ΕΡΤ ότι δεν έχει πλέον τα δικαιώματα της πρώτης ταινίας.
  7. Απεδέχθη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά σε αγωγή υπαλλήλου της εταιρείας.
  8. Παρείχε ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο Αθηνών για τον χειρισμό υπόθεσης της εταιρείας.
  9. Ενέκρινε την αντικατάσταση μελών του στο Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΔΥΣ) της εταιρείας. Ειδικότερα, τα μέλη του Δ.Σ. κυρία Λένα Διβάνη και κ. Ηλίας Μοσχονάς, αντικαθιστούν τους κ.κ. Γεωργανδρέα Ζάννο και Πάνο Σαμούρη.