Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Θάνου Ανεστόπουλου

Το αφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του σπουδαίου μουσικού της ελληνικής ροκ σκηνής, Θάνου Ανεστόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα.

[dfp_ads id=236982]

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, ποιητής και ιδρυτικό μέλος του ιστορικού συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», που σχηματίστηκε το 1991, ο Θάνος Ανεστόπουλος άφησε πίσω του σημαντική μουσική κληρονομιά.

 
Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και σας προτείνει να δείτε στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://bit.ly/2cpBwOG, τη συναυλία του Θάνου Ανεστόπουλου στη μουσική σκηνή Gagarin 205, που δόθηκε στις 3 Ιουνίου 2011 και μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ.

krina3

Ο Θάνος Ανεστόπουλος παρουσιάζει αντιπροσωπευτικό μέρος της καλλιτεχνικής του διαδρομής, καθώς και της solo μουσικής του παρουσίας, αφού έχει ήδη προηγηθεί η διάλυση των «Διάφανων Κρίνων» το 2009.

krina2
Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Γιούσεφ (μπάσο και μουσικά πριόνια), Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο), Λάμπρος Πηγούνης (βιολί και live electronics) και Xρήστος Λιάτσος (κρουστά).

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τζανής.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος Τριανταφυλλίδης