ΕΡΤ: Στις 900 χιλιάδες ευρώ ο τζίρος για τα Special Olympics

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την συνεργασία με την επιτροπή Special Olympics

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ το Μνημόνιο, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Ταγματάρχης και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ

…μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η κυρία Δεσποτοπούλου απένειμε στον κ. Ταγματάρχη την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στην ΕΡΤ για τη σημαντική προσφορά της στη διάδοση του μηνύματος των Αγώνων.

Ο κ. Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε την κυρία Δασκαλοπούλου για τη βράβευση, υπογράμμισε ότι η διάκριση ανήκει στους ανθρώπους της ΕΡΤ, που θα εργαστούν για την άρτια κάλυψη των Αγώνων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, και η διοργάνωση αυτή αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να παράξει και να υποστηρίξει τόσο μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, ενώ χαρακτήρισε ως «μονόδρομο για την ΕΡΤ», λόγω του θεσμικού ρόλου της ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τη στήριξη στα Special Olympics. Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ τόνισε ότι η δημόσια τηλεόραση θα διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο για την πλήρη ανάδειξη του γεγονότος «στις πραγματικές του διαστάσεις, με ευγένεια και διακριτικότητα προς τους συμμετέχοντες». Τέλος, εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά της κυρίας Δεσποτοπούλου.

Βάσει του Μνημονίου, η ΕΡΤ είναι Χορηγός των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Αθήνα 2011. Θα καλύψει τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά τη διοργάνωση, από την Αφή της Φλόγας, τη Λαμπαδηδρομία, όλα τα Αγωνίσματα, τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, καθώς και όλες τις παράπλευρες εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης, η δημόσια τηλεόραση θα διαθέσει σήμα και οπτικοακουστικό υλικό σε άλλα τηλεοπτικά Μέσα, ελληνικά και διεθνή, ενώ θα παράσχει τα μέσα για τη δημιουργία αρχείου της διοργάνωσης. Η αξία των δράσεων, ενεργειών και παροχών της ΕΡΤ ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 900.000€ (πλέον Φ.Π.Α.).z