ΕΡΤ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην απογευματινή και βραδινή ζώνη

ΕΡΤ

Αλλάζει ώρα το κεντρικό δελτίο. Ποια προγράμματα επηρεάζει;

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται ότι θα τολμήσει η ΕΡΤ από την επόμενη σεζόν, έτσι ώστε να μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό της prime time. Αυτό που συζητιέται χρόνια, φέτος θα γίνει πραγματικότητα…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, μετά από πολλές δεκαετίες θα αλλάξει ώρα μετάδοσης. Η ώρα 21:00 θεωρείται πλέον ότι λειτουργεί ως ανάχωμα για τα προγράμματα τις prime time ζώνης της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς ο ανταγωνισμός από την ιδιωτική τηλεόραση είναι μεγάλος και ξεκινά από πολύ νωρίς, ακόμα και από τις 20:00.

Έτσι, το δελτίο θα μετακομίσει σε νέα ώρα, που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα είναι στις 20:00 ή στις 19:00, ώστε οι νέες παραγωγές να πέφτουν στην τηλεοπτική αρένα νωρίτερα και να διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης.

Ένα ζήτημα που πιθανόν να προκύψει, έχει να κάνει και με την παρουσίαση, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Κουβαράς να επιλέξει έναν πιο επιτελικό ρόλο στην ΕΡΤ.

Η αλλαγή αυτή επηρεάζει και την απογευματινή ζώνη, καθώς όπως όλα δείχνουν, το Στούντιο 4 θα επιστρέψει στην κανονική του ώρα και διάρκεια, δηλαδή στο 16:00 – 18:00. Άγνωστο παραμένεις έως αυτή τη στιγμή για το αν και ποιο τηλεπαιχνίδι ενδέχεται να ενταχθεί πριν από το κεντρικό δελτίο.