Επισήμως στον Μόσιαλο τα κρατικά ΜΜΕ

Διαβάστε λεπτομέρειες

Στο διάταγμα προβλέπεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας , η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, υπάγονται οι Διευθύνσεις, Πληροφόρησης, Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης, Υπηρεσιών Εξωτερικών, Δημοσίων Σχέσεων και τα γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας.

Στη νέα Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του κ. Μόσιαλου, περνάει, από το υπουργείο Πολιτισμού, η εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, τα τμήματα Διοικητικής Εποπτείας ΜΜΕ και Ραδιοτηλεοπτικών Θεμάτων. Στην ίδια γραμματεία υπάγεται το ΑΠΕ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μόσιαλος θα παρουσιάσει τα σχέδια για τα κρατικά ΜΜΕ στην κυβερνητική επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη 18 Αυγούστου. Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός «φορέα-ομπρέλα», στον οποίο θα υπαχθούν σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που έχουν να κάνουν με τα δημόσια ΜΜΕ, με κυρίαρχη την ΕΡΤ, η οποία θα αναλάβει και το κόστος του.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ