Επιλογή προγραμμάτων με τεχνητή νοημοσύνη από την Cosmote TV

Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών streaming που προσφέρει στους συνδρομητές της Cosmote TV προχώρησε η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα.

Κάποιες από τις νέες αυτές υπηρεσίες μάλιστα είναι αρκετά πρωτοποριακές για την ελληνική αγορά και δεν τις έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν στη χώρα μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης που σκοπό έχει να δίνει πιο πιο έγκυρες προτάσεις θέασης προγραμμάτων στους χρήστες της υπηρεσίας.

Μέσω της νέας υπηρεσίας streaming της Cosmote TV όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε tablets, σε λάπτοπ και σε άλλες συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα περισσότερα από 70 κανάλια, πολλά από τα οποία αποτελούν παραγωγές της ίδιας της Cosmote TV, περιλαμβάνοντας αθλητικό, κινηματογραφικό κι άλλο περιεχόμενο, καθώς επίσης και εκπομπές.

Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η υπηρεσία streaming έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει προτάσεις περιεχομένου στους χρήστες, οι οποίες βασίζονται στις προσωπικές τους προτιμήσεις και σε αυτά τα προγράμματα που συνηθίζουν να παρακολουθούν στη συσκευή τους. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά οι συνδρομητές μιας τηλεοπτικής πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιεχόμενο streaming σε 4K ανάλυση. Αυτό θα γίνει αρχικά με δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπως είναι το Champions League και το Europa League, που θα εμπλουτιστούν στη συνέχεια και με άλλο περιεχόμενο και διοργανώσεις, όπως είναι για παράδειγμα το πρωτάθλημα της Formula 1.

Ίσως στο προσεχές μέλλον άλλωστε να δούμε και άλλες υπηρεσίες διαδικτύου να προστίθενται, όπως είναι τα online casino και τα online παιχνίδια γενικότερα, καθώς η τάση της αγοράς παγκοσμίως είναι αυτή τη στιγμή το game streaming. Οι υπηρεσίες όμως αυτές βέβαια δεν παρέχονται ακόμα από την Cosmote TV, ούτε από την ανταγωνιστική Nova.

Αυτή τη στιγμή οι συνδρομητές της υπηρεσίας στην Cosmote TV μπορούν βέβαια να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης. Έχουν στη διάθεσή τους μάλιστα περισσότερες από 4.000 ταινίες, εκπομπές και σειρές, με το περιεχόμενο αυτό να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Το περιεχόμενο είναι εύκολα προσβάσιμο μέσα από ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον πλοήγησης. Γίνεται προσαρμογή στο ακριβές μέγεθος της κάθε οθόνης και υποστηρίζονται επιπλέον τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής του χρήστη, ώστε η εύρεση του περιεχομένου να είναι πιο εύκολη, καθώς και η διαχείριση και η προβολή του. Η Cosmote TV δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης του περιεχομένου που προσφέρει σε κάθε συνδρομή, σε μία ή σε δύο συσκευές. Έτσι μπορείτε για παράδειγμα να παρακολουθείτε κάτι στο σπίτι, αλλά παράλληλα και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να έχει πρόσβαση από το κινητό του τηλέφωνο όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί λογισμικό το οποίο είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα και τα λειτουργικά συστήματα των περισσότερων έξυπνων τηλεοράσεων της αγοράς, με νέες προσθήκες και αναβάθμισης να πραγματοποιούνται τακτικά. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έως πέντε προφίλ χρήστη για τα διάφορα μέλη της οικογένειάς τους, ενώ υπάρχει και δυνατότητα δημιουργίας παιδικού προφίλ, στο οποίο το περιβάλλον είναι απλοποιημένο, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα γονικού ελέγχου και περιορισμών παρακολούθησης του προγράμματος από τους γονείς ή τους κηδεμόνες των παιδιών.