Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, τελικά αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς με χρηματική εγγύηση μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς με αυστηρότατους όρους. Πέρα από την μεγάλη εγγύηση, πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και αναγκαστική παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο κ. Κοντομηνάς είχε ζητήσει να μην προφυλακιστεί λέγοντας πως σε περίπτωησ που πάει στη φυλακή ο όμιλός του θα καταρρεύσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν η εργασία 1.500 ατόμων.

Είπε επίσης: «Το ότι γίνεται έρευνα για το ΤΤ είναι γνωστό εδώ και καιρό άρα αν ήθελα να φύγω θα είχα οργανώσει τη διαφυγή μου εδώ και καιρό. Εγώ αντίθετα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επέστρεψα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ».

Επικαλέσθηκε μάλιστα άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους είχε απαρέγκλιτα τηρήσει.

«Πάσχω από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας. Έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ».

Ο κ. Κοντομηνάς επανέλαβε ότι προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων.