«Εκδρομή»: Η ολοκαίνουργια, σκοτεινή σειρά του ΑΝΤ1!

Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρών στον χώρο της εγχώριας μυθοπλασία

  Αυτή τη φορά με τη σειρά μυστηρίου «ΕΚΔΡΟΜΗ», η οποία με το δυνατό σενάριο, τη δεξιοτεχνική σκηνοθεσία και το ταλαντούχο καστ, αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία:

Μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες, 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο, στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Άγνωστοι μεταξύ τους -οι περισσότεροι- βρέθηκαν εκεί με διαφορετική αφορμή ο καθένας: μια γυναίκα αναζητάει το παιδί της που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί από τον πατέρα του και πρώην σύζυγό της. Ένας καθηγητής που έχει λάβει μια πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού. Μια δημοσιογράφος κάνει ένα ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ. Ένας γέροντας αγρότης που έχει κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από έναν διαγωνισμό κάποιας εταιρίας. Τρεις ορειβάτες με τον οδηγό τους. Ένας μουσικός με την κοπέλα του -ανερχόμενη τραγουδίστρια- που έρχονται να συναντήσουν έναν μουσικό παραγωγό. Μια μάνα που ανησυχεί για την κόρη της και μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί.

Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι; Βρέθηκαν τυχαία εκεί ή κάποιος επιδίωξε να τους μαζέψει; Ποια ιστορία συνδέει αυτά τα πρόσωπα μεταξύ τους; Τι ρόλο έχει παίξει ο καθένας τους σ’ αυτή την ιστορία; Τι θέλει εκείνος που τους συγκέντρωσε εκεί και γιατί δεν τους το φανερώνει από την αρχή; Και ποιος είναι ο άντρας που κρατείται έγκλειστος στο υπόγειο;

,

Οι καιρικές συνθήκες απομονώνουν τους ήρωές μας στο απομακρυσμένο καταφύγιο και καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνσή τους από εκεί. Οι τηλεφωνικές γραμμές κόβονται, η κινητή τηλεφωνία χάνει το σήμα της, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ηλεκτρικό έχει συνεχείς διακοπές. Οι διέξοδοι διαφυγής λιγοστεύουν μέχρι που γίνονται ανύπαρκτες. Οι ήρωες, αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο εγκλεισμός τους εκεί, δεν είναι τυχαίος. Οι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι ανακαλύπτουν σιγά σιγά πως συνδέονται με μια παλιά ιστορία, που κανείς τους όμως δεν θέλει να θυμάται. Καλά κρυμμένα μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με φλας μπακ από το παρελθόν -σαν κομμάτια ενός παζλ- μας οδηγούν στο τι είχε συμβεί τότε.

Οι ήρωες φτάνουν σε οριακές καταστάσεις, αλληλοσπαράζονται! Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, τους κάνουν να χάσουν κάθε έλεγχο. Μια γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη στο δάσος. Ατύχημα ή απόπειρα δολοφονίας; Ένας από τους ορειβάτες εξαφανίζεται μυστηριωδώς και αργότερα βρίσκεται το πτώμα του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Το χαμένο παιδί, βρίσκεται μπροστά στη μάνα του μέσα στο δάσος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.



Ποιος το είχε απαγάγει και που βρισκόταν μέχρι τώρα; Ένα κορίτσι βρίσκεται στο ποτάμι και σώζεται από κάποιον που οι υπόλοιποι θεωρούν επικίνδυνο. Ο έγκλειστος άντρας του υπογείου φανερώνεται μπροστά τους και η παρουσία του σοκάρει τους πάντες! Ένας έρωτας ξαναγεννιέται ανάμεσα σε δυο άτομα και προκαλεί εκρήξεις, πυροδοτώντας απωθημένα και ανομολόγητα συναισθήματα. Μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δυο άλλους ανατρέπει τις καταστάσεις και θολώνει τα νερά. Τι ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης οδηγός των ορειβατών, που όλοι στηρίζουν τις ελπίδες τους επάνω του;

Ο εγκλεισμός τους θα κρατήσει περίπου μια βδομάδα. Κανείς δεν θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε. Η ιστορία του παρελθόντος θα αποκαλυφθεί ανάγλυφη και θα διαμορφώσει σχέσεις και καταστάσεις, ανατρέποντας τα πάντα!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΥΔΗΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

Πρωταγωνιστουν: ΛΙΝΑ ΣΑΚΚΑ, ΟΘΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΤΙΝΑ ΛΕΩΝΟΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΡΑΙΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΔΗΣ, ΕΦΗ ΚΟΝΤΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΛΙΑΔΕΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Νάνσυ Νικολαΐδου