Εισαγγελική παρέμβαση για πλαστά πτυχία στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Τη συνδρομή των δικαστικών αρχών για την διερεύνηση τυχόν απόπειρας νόθευσης του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού ζήτησε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Παρενέβη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου για να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΡΙΤ αναφέρεται:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην παροχή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει ότι κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου προσώπου.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της.

Για κάθε ανάλογη περίπτωση που θα εντοπίζεται, η ΝΕΡΙΤ θα απευθύνεται στις αρμόδιες για τα συγκεκριμένα ζητήματα εισαγγελικές αρχές, τις αποφάσεις των οποίων θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα».

Χθες ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρούτσος με μία επιστολή του – καταγγελία ζητούσε την παρέμβαση των αρχών για την υπόθεση, καταγγέλοντας πως υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας για να «πιστοποιήσουν» τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες, εξασφαλίζοντας έτσι τα αναγκαία μόρια για την πρόσληψή τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουτός ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν… γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά!».