Δύο 24ωρες απεργίες για αύριο προκύρηξε η ΕΤΕΡ

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ για τις απεργίες

Η ανακοίνωση για τον Ρυθμό έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης
προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου
από τις 6 το πρωί στον ραδιοσταθμό ΡΥΘΜΟ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι δεν θα αφήσουμε την εργοδοσία να προβεί σε
μειώσεις μισθών από το παράθυρο με την μη καταβολή της πρόσθετης αμοιβής για εργασία νυχτερινή, κατά ημέρα Κυριακή και κατά τις αργίες.
Ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική συνεργασία θα αντιτάξουμε την
σθεναρή και συνεχή μας αντίσταση. Ο σεβασμός της εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από την πλευρά της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού ΡΥΘΜΟΣ είναι για μας προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία στη σχέση εργοδότη εργαζόμενου. Αυτή η προϋπόθεση σήμερα δεν υπάρχει.
Βρισκόμαστε εδώ και είναι η αρχή. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή μας και το επίπεδο διαβίωσης που με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Κομμένα πια τα δανεικά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.

Ενώ για τον ραδιοσταθμό ΑΝΤ1 η ανακοίνωση είναι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε σε απάντηση στην άκαμπτη και αντεργατική στάση της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού Αντέννα κατά την διαβούλευση που είχαμε, την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι δεν θα αφήσουμε την εργοδοσία να προβεί σε ξεκλήρισμα των τεχνικών από τους ραδιοσταθμούς. Ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική συνεργασία θα αντιτάξουμε την σθεναρή και συνεχή μας αντίσταση. Η πολιτική της άσκησης διευθυντικής πυγμής από τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό Αντέννα και η απόλυση της συναδέλφου μας μητέρας και εργαζομένης επί 16 χρόνια στον ραδιοσταθμό ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι το εναρκτήριο λάκτισμα της εργοδοσίας για αντεργατική και αντισυνδικαλιστική στάση τους απέναντι στους εργαζομένους και τις Ενώσεις.

Το σενάριο των golden boys του Αντ1 δεν θα περάσει. Βρισκόμαστε εδώ και είναι η αρχή. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή μας και το επίπεδο διαβίωσης που με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Κομμένα πια τα δανεικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.