Διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού: Θα κάνουμε νέο νόμο αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός

τηλεοπτικές άδειες
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός μπορεί να έρθει νέος ή να γίνουν διορθώσεις στον παλιό. «Δεν μπορούν τα δικαστήρια να γράφουν τους νόμους», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Μια ημέρα πριν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρης Τζανακόπουλος έριξε μια βόμβα. Μιλώντας στον realfm 97.8 ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος ή θα μπορούσαν ακόμα και να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου». Όταν ρωτήθηκε αν σε αυτή την περίπτωση, μπορεί η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο, απάντησε:

«Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».

Παππάς: Δεν μπορούν τα δικαστήρια να γράφουν τους νόμους