Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΑ σε Δένδια για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου

Θέμα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, αλλά και συμπεριφοράς αστυνομικών απέναντι σε δημοσιογράφους, έθεσαν σήμερα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και το μέλος του ΔΣ Χρήστος Κυρίτσης.

 Αφορμή για την επίσκεψη των εκπροσώπων του Τύπου, ήταν οι κλήσεις για κατάθεση που δέχονται δημοσιογράφοι από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, τέθηκαν τα θέματα της Πόπης Χριστοδουλίδου, η οποία κατηγορήθηκε για αποκάλυψη απόρρητων στρατιωτικών μυστικών, όταν ανήρτησε στο διαδίκτυο έναν νόμο δημοσιευμένο στο ΦΕΚ, και του Σταύρου Θεοδωράκη για την εκπομπή του σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Επίσης, τόσο η κα Αντωνιάδου όσο και ο κ. Κυρίτσης έθεσαν θέμα απειλών που δέχονται δημοσιογράφοι από μέλη της «Χρυσής Αυγής», αλλά και συμπεριφοράς αστυνομικών απέναντι σε επαγγελματίες του κλάδου κατά την κάλυψη επεισοδίων.

Ειδικά για το τελευταίο, υπενθύμισαν στον υπουργό τον τραυματισμό και τη μόνιμη βλάβη ακοής, που υπέστη ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, που εκσφενδονίστηκε από άνδρα των ΜΑΤ, στο Σύνταγμα.

Διαβάστε στο NewsIT τι απάντησε ο υπουργός