«Δεν έχω αδειάσει τα συρτάρια μου στο Mega! Μελαγχολώ και μόνο στη σκέψη…»

Mega

«Για τους περισσότερους από εμάς ήταν το δεύτερο σπίτι μας, που πολλές φορές μας έβλεπε περισσότερο από το κανονικό σπίτι μας».

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα παραχώρησε η Μαρία Σαράφογλου, η οποία μίλησε για το Mega.

Μαρία Σαράφογλου

Πώς είναι η επόμενη μέρα; Να ξυπνάς πλέον στο σπίτι σου γνωρίζοντας ότι δεν έχεις δουλειά;

Είναι πολύ διαφορετική η επόμενη μέρα. Το Mega δεν ήταν απλώς ένας χώρος εργασίας. Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες απλώς «δεν θα ξαναπάω στο γραφείο». Για τους περισσότερους από εμάς ήταν το δεύτερο σπίτι μας, που πολλές φορές μας έβλεπε περισσότερο από το κανονικό σπίτι μας. Ξοδεύαμε ατελείωτες ώρες στο κανάλι για το κανάλι. Είναι και η φύση της δουλειάς τέτοιας που δεν γνωρίζει σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές, καλοκαίρια και γίνεται πια τρόπος ζωής. Θα μου λείψει, λοιπόν, το ίδιο το Mega.

Τι άλλο θα σου λείψει;

Η ρουτίνα της δουλειάς που δεν σε αφήνει ποτέ να πλήξεις, οι επιμορφωτικές συσκέψεις μας, οι καλοί συνάδελφοι που έμειναν εκεί μέχρι τη δύση του καναλιού, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ακόμα και ο ήχος από το σήμα του ιστορικού αυτού δελτίου ειδήσεων θα μου λείψει.

Μάζεψες ήδη τα πράγματά σου από το γραφείο;

Πήρα κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα από την ντουλάπα μου, αλλά ακόμα δεν έχω αδειάσει τα συρτάρια στο γραφείο μου. Μελαγχολώ και μόνο στη σκέψη, ίσως βαθιά μέσα μου εξακολουθώ να ελπίζω ότι μπορεί ν’ αλλάξει κάτι. Τις φωτογραφίες και τις ζωγραφιές του γιου μου πάντως που είχα πάνω στο γραφείο μου τις έχω ήδη μαζέψει.