Δεύτερη Ματιά: Η πορεία μιας εκπομπής προς το 0,7%

Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η επιμονή σε ένα πρόγραμμα που δεν παρακολουθεί σχεδόν κανείς...

Είναι η πιο… πολυταξιδεμένη εκπομπή της φετινής σεζόν στην ΕΡΤ. Η Δεύτερη Ματιά με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, στην μέχρι τώρα πορεία της άλλαξε ζώνες προβολής, άλλαξε σύνθεση, δεν άλλαξε τηλεθέαση, διακόπηκε και επέστρεψε στη μεταμεσονύκτια ζώνη. Καθώς οι σχέσεις της δημοσιογράφου έφτασαν στο κόκκινο με στελέχη της ΕΡΤ που την ήθελαν εκτός Ραδιομεγάρου, η ίδια φαίνεται πως είχε τη στήριξη ανθρώπων της κυβέρνησης που επιθυμούν την παραμονή στην Αγία Παρασκευή.

Έτσι, ενώ οι ιθύνοντες του σταθμού δήλωσαν πως δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν τη συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής, αφού, η Δεύτερη Ματιά σημειώνει πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις, η λύση βρέθηκε και 8 μέρες μετά το «αντίο» ήρθε το επίσημο δελτίο τύπου, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αμέσως μετά το δελτίο των 12 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή αποκαλύπτει το παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων της ημέρας, αναλύει με διεισδυτικότητα τις διαστάσεις τους και φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων».

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι ένα: Πόσοι τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε νύχτα το προαναφερόμενο παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η Κατερίνα Ακριβοπούλου κάνει μια εκπομπή για… πολύ λίγους. Για παράδειγμα, Δεύτερη Ματιά τη νύχτα της Τετάρτης έριξαν μόνο το 2,1% των τηλεθεατών στο γενικό (41.783 τηλεθεατές!) και το 0,7% του δυναμικού κοινού, ηλικίας 18-54! Ποσοστά τα οποία συνήθως συναντάμε σε κανάλια… κλειστά και σίγουρα όχι σε ζωντανό πρόγραμμα!

Κάπου εκεί προκύπτει και το δεύτερο ερώτημα: Γιατί τόση επιμονή και συζήτηση για κάτι που δεν αφορά σχεδόν κανέναν;