Δ.Τ.: Οι προσλήψεις θα φέρουν και τις πρώτες απολύσεις!

Ζητήθηκαν λίστες με ονόματα εργαζομένων που θα απομακρυνθούν....

 Την στιγμή που ετοιμάζονται 71 νέες προσλήψεις και προκηρύσσονται 356 θέσεις αορίστου χρόνου για τη ΝΕΡΙΤ, ετοιμάζονται και οι πρώτες απολύσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real Life, με αφορμή τη λήξη μεγάλου αριθμού των δίμηνων συμβάσεων αυτές τις μέρες, ζητήθηκε από τους γενικούς διευθυντές να φτιάξουν λίστες με τους » όχι απαραίτητους», ώστε να τερματίσουν οι συμβάσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή «σφαγή» ξεκίνησε ήδη για τις θέσεις μονίμων που προκήρυξε η ΝΕΡΙΤ, με προθεσμία αιτήσεων έως την 3η Φεβρουαρίου. Για τους δημοσιογράφους που προβλέπονται μόλις 132 θέσεις, άρχισαν οι αντιδράσεις για την σημαντική απώλεια θέσεων  εργασίας, αλλά και οι παρασκηνιακές επαφές. Κλιμάκιο συμβασιούχων της Δ.Τ. που επιθυμούν να διασφαλίσουν μια θέση, πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες συνάντησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκφράζοντας τα αιτήματα τους.

Μια γερή σύγκρουση έγινε και ανάμεσα στον ειδικό χειριστή Γκίκα Μάναλη και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γιώργο Προκοπάκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκ. Μάναλης φέρεται να ζήτησε την έγγραφη γνωμάτευση  του πρόεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να υπογράψει την παραχώρηση της διοίκησης της Δ.Τ. στα χέρια του Γ. Προκοπάκη, κάτι που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο ανδρών και εμπλοκή στη διαδικασία μετάβασης.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA!