Χαμός στην ΕΡΤ – Δύο ηχηρές παραιτήσεις

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για την κρίση στον ψυχαγωγικό τομέα της κρατικής τηλεόρασης

Η γενική διευθύντρια τηλεόρασης της ΕΡΤ Λένα Χοϊδά υπέβαλε την παραίτησή της στον Λάμπη Ταγματάρχη σήμερα το μεσημέρι.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, να ζητήσει από την διευθύντρια προγράμματος Βαγγελιώ Τσιλίκουνα να υποβάλλει την παραίτησή της, λόγω μιας πρόωρης ανάρτηση της προκήρυξης προγράμματος στο site της ΕΡΤ, πράγμα που εκείνη έκανε.

Ως όφειλε, την παραίτηση την έδωσε στην προϊσταμένη της Λένα Χοϊδά. Εκείνη όμως, σε αντίθεση με την βούληση του επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης, Λάμπη Ταγματάρχη, δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση.
Ούτε μπήκε στη διαδικασία να προτείνει αντικαταστάτες της, όπως της ζητήθηκε.

Επομένως, είναι λογικό μετά από αυτό και η Λένα Χοϊδά να υποβάλει την παραίτησή της προς το διοικητικό συμβούλιο.

Η ίδια μιλώντας στο zappIT είπε: «Από τη στιγμή που δεν έκανα αποδεκτή την παραίτηση της κυρίας Τσιλίκουνα, δεν είχα άλλο δρόμο από το να υποβάλω και τη δική μου παραίτηση».

Να υπενθυμίσουμε ότι και η γενική διευθύντρια τηλεόρασης και η διευθύντρια προγράμματος είναι μόνιμοι υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης εδώ και πολλά χρόνια και η τοποθέτησή τους σε αυτή τη θέση ήταν επιλογή της διοίκησης Γαμπρίτσου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ψυχαγωγικός τομέας, μένει προς το παρόν ακέφαλος. 

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα, για να πληρωθεί η θέση της γενικής διευθύντριας πρέπει να γίνει δημόσια προκήρυξη αφού βεβαίως τυπικά, την παραίτηση της Λένας Χοϊδά κάνει αποδεκτή αρμοδίως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.