ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τα σχέδια του ΑΝΤ1 για ελληνικές σειρές

Αρκετές φορές έχω αναφερθεί στην… επεκτατική πολιτική του ΑΝΤ1, η οποία δεν επικεντρώνεται μόνο στην νοτιανατολική Ευρώπη, αλλά στοχεύει και σε άλλες χώρες.

 Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής λοιπόν φαίνεται ότι ο Όμιλος ΑΝΤ1 προχωρά και ένα ακόμα βήμα, αυτό της παραγωγής ελληνικού προγράμματος με στόχο την πώλησή του στο εξωτερικό και μάλιστα όχι μόνο σε κανάλια και τηλεοπτικούς σταθμούς που ανήκουν σε αυτόν.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, τον τελευταίο καιρό στον Όμιλο ΑΝΤ1 μελετούν τι είδους προγράμματα εγχώριας παραγωγής θα μπορέσουν να διοχετεύσουν στη διεθνή αγορά. Ενώ λοιπόν τα τελευταία χρόνια… εισάγουμε σειρές, σκοπός των στελεχών του Ομίλου είναι τα επόμενα χρόνια να εξάγουμε παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, αρκετές από τις εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας θα γυρίζονται ώστε να μπορούν να μεταγλωττιστούν από όποια χώρα επιθυμεί να τις αγοράσει. Το σχέδιο αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι των συσκέψεων, αλλά φαίνεται ότι είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του Ομίλου και έγκειται στο πλαίσιο στρατηγικής που χαράσσουν για τα επόμενα χρόνια. Το όλο εγχείρημα πρόκειται να αναλάβει να «τρέξει» ο Πέτρος Μπούτος, που όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο ΑΝΤ1 μετά τη μεταγραφή του από το MEGA, «αναλαμβάνει επικεφαλής του production hub, με αντικείμενο τη δημιουργία, παραγωγή και εκμετάλλευση περιεχομένου για την Ελεύθερη, τη Συνδρομητική Τηλεόραση και τα Digital Media».

έβαια, το Production Ηub, όπως επισήμαναν στην ίδια ανακοίνωση «θα είναι πλήρως ανεξάρτητο στη δομή και λειτουργία του από την δραστηριότητα των τηλεοπτικών σταθμών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ», αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχει άμεση σχέση και με τις εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας, καθώς δεν πρόκειται να γίνονται κάποιες μόνο με στόχο την πώλησή τους στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας δε, ότι οι σειρές που είθισται να πωλούνται συνήθως στο εξωτερικό από τις μικρότερες χώρες, είναι συνήθως δραματικές αναμένεται του χρόνου να υπάρξει κάποια καινούργια δραματική σειρά στο κανάλι του Αμαρουσίου με στόχο η διάθεσή της και σε άλλες χώρες.

Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος από τον Όμιλο ΑΝΤ1 φαίνεται πως εντάσσεται και η άλλη μεταγραφή, του Peter Smith, που ανέβαλε καθήκοντα Managing Director στον Όμιλο ΑΝΤ1 έχοντας διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του NBC Universal International και στον οποίο αποδίδεται η επιτυχημένη πορεία του αμερικανικού Ομίλου ως προς τη διεθνή παραγωγή και την τηλεοπτική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Να θυμίσω δε ότι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Oμίλου AΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Μ. Κυριακού είχε δηλώσει ότι «Ο Peter Smith έρχεται στον Όμιλό μας τη στιγμή που προχωρούμε στην υλοποίηση του επόμενου σταδίου της στρατηγικής επέκτασής μας. Η 25ετής εμπειρία του στα Media θα είναι ανεκτίμητη στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Θα διαχειριστεί την επέκτασή μας ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και την απόκτηση νέων ψηφιακών Μέσων».

Όπως φαίνεται λοιπόν, στη στρατηγική επέκταση του ΑΝΤ1 εντάσσεται και η παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας με σκοπό οι σειρές «made in Greece» να προβληθούν και σε άλλες χώρες!

Γρηγόρης Μελάς