ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αυτή τη θέση στην ΕΡΤ, ποιος θα την πάρει;

Πρέπει να πω ότι έχω ρίξει πολύ… γέλιο, με όσα μαθαίνω να γίνονται στις συνεδριάσεις της διακομματικής με θέματα που αφορούν την ΕΡΤ. Αν μάλιστα έβαζαν μία καμερούλα να καταγράφει τα όσα λέγονται και μετά τα πρόβαλαν στην ΕΡΤ, τότε η κρατική τηλεόραση θα χτυπούσε τηλεθεάσεις Eurovision!

Αλλά κάποια πράγματα –και λεγόμενα!- προτιμούν να τα κρατούν κρυφά και να μην βγαίνουν προς τα έξω και γελά κάθε πικραμένος πολίτης, που πληρώνει το ανταποδοτικό τέλος –χαράτσι για την κρατική τηλεόραση. Αλλά εδώ είμαστε εμείς, για να σας πούμε… ορισμένα από αυτά που έχουμε μάθει, σχετικά με όσα αφορούν την ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα τα όσα έχουν ειπωθεί για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης.

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανακάλεσε από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης τον Κώστα Σπυρόπουλο και έκτοτε η θέση παραμένει κενή, ενώ τα καθήκοντά του έχει αναλάβει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος. Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι για τη συγκεκριμένη θέση ασκήθηκαν πιέσεις στον Τζώνυ Καλημέρη, αλλά το έμπειρο στέλεχος των media, προτίμησε να παραμείνει στα καθήκοντά του.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής των τριών κομμάτων της κυβέρνησης. Ένα από τα τρία κόμματα λοιπόν, πρότεινε τη θέση να αναλάβει… ο Κώστας Σπυρόπουλος. Ναι, καλά διαβάσατε. Τι αν οι υπόλοιποι έλεγαν ότι δεν μπορεί στη θέση αυτού που… παραίτησαν να βάλουν τον ίδιο άνθρωπο.

Η πρόταση παρέμενε στο τραπέζι, με την άποψη ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος πρέπει να αναλάβει τη θέση. Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί μία τέτοια συνεδρίαση με το… παράλογο σε όλο το μεγαλείο της, θα χτυπούσε υψηλές τηλεθεάσεις!

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, υπήρξαν άλλες δύο προτάσεις για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης. Η μία ήταν για το σκηνοθέτη Χάρη Παπαδόπουλο που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ η άλλη για το Γιώργο Μπράμο που έχει αναλάβει καθήκοντα ειδικού συμβούλου προγράμματος πολιτιστικού και ψυχαγωγικού επιπέδου στην ΕΡΤ και διαθέτει μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία στον τηλεοπτικό χώρο, ενώ κατά το παρελθόν έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις και στην κρατική τηλεόραση. Όπως φαίνεται λοιπόν, ένας από τους δύο θα είναι αυτός που θα αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης, αλλά ό,τι είναι να γίνει θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Θεωρούμε πάντως σίγουρο, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί… επιστροφή του Κώστα Σπυρόπουλου στην ΕΡΤ, έστω κι αν κάποιοι στη διακομματική κυβερνητική επιτροπή, πιέζουν για αυτή!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!