Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: «Ανθρώπινο λάθος»

Συλλαλητήριο

Τι απαντά η ΕΡΤ στις κατηγορίες που δέχτηκε για την κάλυψη του γεγονότος;

Μεγάλες αντιδράσεις στα κόμματα προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε η ΕΡΤ το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Το Τwitter κατακλύστηκε από ανάλογα σχόλια, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το site της ΕΡΤ έκανε λόγο για «μερικές δεκάδες πολίτες» που παρευρέθησαν στο συλλαλητήριο.

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για «ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά».

Ανακοίνωση της ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

[dfp_ads id=236982]

Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί  και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.