Αλλάζουν όλα στον Alpha! Αναχωρήσεις, επιστροφές και ένας μυστικός δείπνος…

Alpha

Οι θέσεις που έμειναν κενές και μια γυναικεία παρουσία που φαίνεται να επιστρέφει...

Ντόμινο αλλαγών στο εσωτερικό του Alpha τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται στο πρόγραμμα του σταθμού, τις σημαντικότερες από τις οποίες θα δούμε στην αρχή της επόμενης σεζόν. Η ξαφνική ανακοίνωση από τον ίδιο τον Δημήτρη Κοντομηνά την περασμένη Παρασκευή ότι νέος Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαδρόσος -στη θέση που είχε ο Κώστας Σούσουλας- πυροδότησε μια σειρά από εξελίξεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημήτρη Κοντομηνά

Η τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε ξεκίνησε μέσα στο χάος της αδειοδότησης, προκαλώντας μεγάλες «ζημιές» στα κανάλια που δεν είχαν καταφέρει τότε να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας. Ο Alpha χρειάστηκε αρκετό καιρό για να επανέλθει, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να αντιμετωπίσει κάποιες από τις ίδιες του τις επιλογές που δεν βρήκαν την προσδοκώμενη ανταπόκριση από το κοινό. Αυτό σε συνδυασμό με την ασφυξία που έχει προκαλέσει το Survivor στην prime time ζώνη όλων των καναλιών, φαίνεται ότι επιτάχυνε τις διαδικασίες…

[dfp_ads id=236982]

Μετά την αντικατάσταση του Κώστα Σούσουλα, ο οποίος έχει πλέον στην ευθύνη του μόνο την Plus Production, ακολούθησαν οι παραιτήσεις της Δευτέρας. Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Demco και Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha, δήλωσε την παραίτησή του. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ήταν ο άνθρωπος που είχε διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια για τον Alpha, σε εκείνη την «πρωτότυπη» διαδικασία τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μαθαίνουμε ότι το κανάλι ετοιμάζει ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κ. Φουρλεμάδη, καθώς η λήξη της συνεργασίας τους έγινε σε καλό κλίμα. Το θέμα είναι όμως, ποιος θα πάρει τη θέση του…

Ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος ακόμα αναζητείται, αλλά στο μεταξύ μάλλον βρέθηκε νέος διευθυντής προγράμματος. Μια πρωινή ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη λήξη της συνεργασίας με την Ιζαμπέλα Σασλόγλου, φαίνεται πως φέρνει τη μέχρι χθες Γενική Διευθύντρια Προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, πίσω στον Alpha.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

H Ιζαμπέλα Σασλόγλου βρέθηκε στην ΕΡΤ μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον Alpha τον Δεκέμβριο του 2014, όπου ως project manager είχε αναλάβει και την εκπομπή «Όλα Παίζουν». Τότε είχε συγκρουστεί με την Κατερίνα Καινούργιου. Πληροφορίες του zappIT αναφέρουν πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει τη Διεύθυνση Προγράμματος, θέση που έχει μείνει κενή από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έφυγε ο Τζώρτζης Ποφάντης.

Στο μεταξύ, ανάστατο είναι και το το ραδιόφωνο του Alpha. Ο Σπύρος Χαριτάτος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ χθες παραιτήθηκε και ο Διευθυντής του Alpha 989, Περικλής Γκιόλιας.

Πολλά τα ερωτήματα για το μέλλον του Alpha που ζητούν απαντήσεις. Ίσως κάποια από αυτά να απαντήθηκαν στο δείπνο… κορυφής, που σύμφωνα με πληροφορίες του zappIT πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρουσία πολύ συγκεκριμένων προσώπων.