Αλλαγές στα ποσοστά των μετόχων του ΔΟΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν σε ένα νέο μετοχικό σχήμα με το Σ. Ψυχάρη να διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών  (51%) και το managment και το Β. Ρέστη να έχει το υπόλοιπο των μετοχών (49%) από αυτές που δεν διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και ανέρχονται στο 30%  Κοινώς ο Β. Ρέστης η οικογένεια του οποίου έχει ήδη το 21,6%,  θα ανεβάσει το μερίδιο του στον οργανισμό αποκτώντας μετοχές που θα πουλήσει η πλευρά Ψυχάρη, έτσι ώστε  ανέβει το μερίδιο του στο ΔΟΛ.  Ενδεικτικό της συμφωνίας είναι πως ο  Σταύρος Ψυχάρης εξελέγη εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο γιος, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Η συμφωνία που δεν έχει υπογραφεί ακόμη θεωρείται πως θα ενισχύσει το ΔΟΛ, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 
Η συμφωνία αυτή θα έχει επιπτώσεις και στο Mega, εκεί όπου τη θέση του προέδρου κατέχει ο Σ. Ψυχάρης, καθώς το πραγματικό μερίδιο του Β. Ρέστη 5%, θα αυξηθεί εμμέσως εξαιτίας του ποσοστού του ΔΟΛ (22,11%) στον Τηλέτυπο. Ακόμη ο οργανισμός έλαβε από τη  Marfin ένα δάνειο 4 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο  και ίσως λάβει κι ένα ακόμη από την ίδια τράπεζα
 
Δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται στο ΔΟΛ. Ο οργανισμός ετοιμάζεται για μεγάλες περικοπές, ειδικά στο «Βήμα» Η άποψη του Σταύρου Ψυχάρη είναι να γίνουν απολύσεις, και εκείνη του Παντελή Κάψη είναι να γίνουν οριζόντιες περικοπές με ατομικές συμβάσεις. Την επόμενη Δευτέρα συγκαλείται στο «Βήμα» γενική συνέλευση για να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι. Ως τώρα, θυμίζουμε, πως προηγήθηκαν οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, το κλείσιμο των «Ελληνικών Γραμμάτων», η αναστολή έκδοσης του «ημερήσιου «Βήματος» και η πώληση της «Εξέδρας» στο Μ. Ανδρουλιδάκη.
 
Πηγή: Το Παρόν