Αυτή την εβδομάδα οι πρώτες αποφάσεις για το μέλλον του Αθήνα 9,84

Σύμφωνα με το «ΠΑΡΟΝ», η απόφαση έρχεται μετά την έγκριση πληρωμής των συμβασιούχων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και λίγες μέρες μετά τις «δεσμεύσεις» ότι θα προχωρήσει η εξυγίανση του σταθμού με την απομάκρυνση όσων δεν εργάζονται ή απολαμβάνουν προνομιακό καθεστώς.

Ο νέος διευθυντής Τάκης Καμπύλης συνεχίζει τις συναντήσεις με πρόσωπα του σταθμού ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και κύμα περικοπών σε μισθούς των 6.000 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα πάντα με το «ΠΑΡΟΝ» αναμένεται να επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στους μισθούς, τα 5.000 ευρώ μεικτά ενώ θα κοπούν οι παράλληλες χορηγήσεις μισθών από άλλες υπηρεσίες του δήμου.

Η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της, ήδη αποχωρούν μόνοι τους ο Ηλίας Κανέλλης, ο Γρηγόρης Ρουμπάνης κατόπιν συμφωνίας και ο Βασίλης Πάϊκος, ο οποίος όμως θα διατηρήσει χωρίς αμοιβή την εκπομπή του.

Όπως όλα δείχνουν η νέα διοίκηση στοιχεύει στην αποχώρηση είτε κατόπιν συμφωνίας είτε απευθείας απομάκρυνσης 50 τουλάχιστον συμβασιούχων από τους 150 που εργάζονται στο σταθμό, άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα υπάρχουν κάποιου είδους αντικειμενικά κριτήρια.

Εκεί που σκοντάφτει η διοίκηση είναι στο στόχο της να απομακρυνθούν και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους αορίστου χρόνου οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν απενεργοποιηθεί με επιλογή των διευθύνσεων στο σταθμό.