Αφόρητες πιέσεις-παρεμβάσεις από το Μαξίμου καταγγέλει ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ! Διαβάστε τι αναφέρει!

Όπως είχε ενημερώσει το ZAPPIT, στο Μαξίμου είχαν δυσαρεστηθεί πολύ με την απόφαση του Γιώργου Κογιάννη να προβάλλει αποκλειστικά τη λίστα με τα νέα μέτρα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ!

Στις 30 Αυγούστου, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ,  ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής διάβασε μεγάλο απόσπασμα από τη λίστα με τα μέτρα, η οποία ήταν τρεις σελίδες! Κάτι που όπως είχαμε επισημάνει, μία μέρα μετά, ενόχλησε πολύ έντονα το Μαξίμου!

Σήμερα με επιστολή του , o τότε διευθυντής ειδήσεων, Γιώργος Κογιάννης, καταγγέλει επίσημα αυτές τις αφόρητες πιέσεις, προκειμένου να μην βγάλει «μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες της χρονιάς»! Στη θέση του κ. Κογιάννη, έχει ήδη τοποθετηθεί ο Στράτος Μπαλής.

Δείτε τι καταγγέλει στην επιστολή του:

 Η προαναγγελθείσα πολιτική δίωξή μου από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη – ο οποίος είχε μιλήσει για «ροζ και πράσινα παπαγαλάκια» που «δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις…  τους στην ΕΡΤ» – υλοποιήθηκε χθες το βράδυ με την αποπομπή μου από τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων.

Τύποις, υπογράφει την απόφαση αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. Στην ουσία, όμως, αυτή υπαγορεύθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το Μέγαρο Μαξίμου. Το ερώτημα είναι εάν γι αυτή την απόφαση ρωτήθηκαν και συμφώνησαν και τα άλλα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που μετέχουν στην κυβέρνηση ή εάν έρχονται απλώς να νομιμοποιήσουν τη βιομηχανία διώξεων και εισβολής γαλάζιων ημετέρων στην ΕΡΤ.

Νοιώθω ευτυχισμένος που στα δύο χρόνια που ήμουν Διευθυντής Ειδήσεων πετύχαμε να κάνουμε την ΕΡΤ, σημείο αναφοράς και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού. Είναι τιμή μου που δεν θα έχω καμία σχέση με την αποδόμηση αυτής της επιτυχίας η οποία ήδη επιχειρείται.

Κραυγαλέο παράδειγμα, δε, αυτής της προσπάθειας αποδόμησης και ακύρωσης της ανεξάρτητης λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκα από τη διοίκηση και το Μέγαρο Μαξίμου για να μην παίξω μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες της χρονιάς, τη λίστα-φωτιά με τα νέα μέτρα, που είχε αποκλειστικά στη διάθεσή της η ΕΡΤ. Πίεση, βεβαίως, στην οποία δεν ενέδωσα και ακολούθησε η απόφαση απαλλαγής από τα καθήκοντά μου.

Γιώργος Κογιάννης

Δημοσιογράφος

Υ.Γ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί σ’ αυτά τα δύο πολύ γόνιμα χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA!