Άδωνις Γεωργιάδης: «Στην ΕΡΤ θα πληρώνονται μόνο όσοι εργάζονται»!

«Δεν υπάρχει ΕΡΤ, είναι όλο παραμύθι. Δεν άνοιξε στην πραγματικότητα η ΕΡΤ».

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, τόνισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ.βγει πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές θα γίνει έλεγχος στην ΕΡΤ και «θα πληρώνεται αυτός που εργάζεται, δεν θα πληρώνεται αυτός που δεν εργάζεται». Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει στον αέρα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καθώς.δεν είναι εγγραμμένοι σε κανένα κωδικό.

Την ΕΡΤ θα την ξανακλείσετε;

Τα έχουν κάνει και εδώ σαν τα μούτρα τους, ξέρετε ότι στην ΕΡΤ οι υπάλληλοι παίρνουν προκαταβολή και δεν πληρώνονται κανονικά; Γιατί δεν έχουν φτιάξει κωδικούς στο κράτος. Η ΕΡΤ δεν έχει ανοίξει στην πραγματικότητα. Ξέρετε το έχουν κάνει; Το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ είναι δεσμευμένο για τα χρέη του κράτους, αυτοί παίρνουν προκαταβολή, αμφιβάλλω αν όλοι όσοι παίρνουν προκαταβολή πηγαίνουν και εργάζονται δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν βλέπω πρόγραμμα την ΕΡΤ ανάλογο των 2.500 ανθρώπων. Δεν βλέπω και καμιά συγκλονιστική διαφορά από την ΝΕΡΙΤ άρα δεν μπορεί η ΝΕΡΙΤ να δούλευε με 500 και αυτοί να δουλεύουν με 2.500 και να έχουν το ίδιο πρόγραμμα. Άρα και στην ΕΡΤ και παντού θα εφαρμόσουμε τον ίδιο κανόνα , θα πληρώνεται αυτός που εργάζεται, δεν θα πληρώνεται αυτός που δεν εργάζεται.

Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνετε με την ΕΡΤ;

Δεν μπορείς να γυρίσεις στο παρελθόν αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι εφαρμογή ελέγχου μέσα στο Δημόσιο έτσι ώστε να πληρώνονται οι άνθρωποι που εργάζονται και να μην πληρώνονται οι άνθρωποι που δεν εργάζονται. Θα μειώσουμε το κόστος λειτουργίας και της ΕΡΤ όπως και όλου του Δημοσίου.

Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ μειώνεται με μείωση προσωπικού;

Σας είπα ειδικά στην ΕΡΤ αυτοί δεν έχουν προσληφθεί καν. Δεν έχετε καταλάβει τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, τους έχει αφήσει στον αέρα. Δεν υπάρχει ΕΡΤ, είναι όλο παραμύθι. Δεν είναι εγγραμμένοι σε κανένα κωδικό, είναι τελείως στον αέρα. Δεν άνοιξε στην πραγματικότητα η ΕΡΤ. Ούτε αυτό δεν κάνανε σωστά!