Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ήθελα ποτέ πλούσιο άντρα»

«Δεν ζω χωρίς έρωτα!»

Η «βασίλισσα της νύχτας» Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε στον Γιώργο Μπέζα και στο περιοδικό YOU για το ρόλο που παίζει στη ζωή της ο έρωτας, η μοναξιά αλλά και την αγάπη της για τα κοσμήματα.

Ο έρωτας σήμερα τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Σημαντικό. Πάντοτε θέλω έναν άνθρωπο δίπλα μου, να αισθάνομαι τη σιγουριά ενός άντρα. Μόλις έφυγε η μάνα μου χρειαζόμουν έναν άνθρωπο και επί 23 χρόνια είχαν τον Αντρέα. Είμαι ερωτευμένη πάντοτε, δεν ξέρω με τι όμως… Με τη ζωή, με το φακό; Δεν ζω χωρίς έρωτα!

Τι ζητούσατε από έναν άντρα;

Δεν ζητούσα τίποτα. Η μάνα μου ήθελε πάντα να παντρευτώ. ¨Εχω κάνει δύο γάμους, στον πρώτο ήμουν πολύ μικρή και στον δεύτερο ο άντρας μου έφυγε από την επάρατο. Με πονάνε οι απώλειες. Έχω χορτάτη ζωή και βασιζόμουν πάντα στον εαυτό μου, όχι σε έναν άντρα. Δεν ήθελα ποτέ πλούσιο άντρα.

Αγαπάτε τα κοσμήματα;

Λατρεύω τα σμαράγδια, τα μπριγιάν, ο χρυσός δεν μου αρέσει. Ό,τι χρυσάφια είχα τα χάριζα, δεν τα ήθελα. Έχω χαλάσει πολλά λεφτά για να αγοράσω ένα κόσμημα και δεν με ενδιέφερε αν είχα να πληρώσω την επόμενη μέρα την Εφορία! Ευτυχώς που είχα τη μάνα μου και την αδελφή μου και με συγκρατούσαν. Μου άρεσε η καλή ζωή, τα λούσα, η πολυτέλεια… Είμαι αχόρταγη με όλα!

Τη μοναξιά τη φοβάστε; 

Πολύ. Το θάνατο όσο μεγαλώνω δεν τον φοβάμαι. Το μόνο που εύχομαι στο Θεό είναι να είμαι δυνατή, να πατάω στα πόδια μου και να είμαι όρθια μέχρι το τέλος, να έχω το μυαλό μου!