Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δέχθηκα γιουχαΐσματα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας»

Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Το δικαίωμα λόγου και κατά συνείδηση ψήφου κάθε βουλευτή και το δικαίωμα τοποθέτησης και κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι στοιχείο της δημοκρατίας", επισημαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Καταγγελία για bullying και γιουχαΐσματα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έκανε δημόσια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την έξοδό της από τη Βουλή για την απρεπή συμπεριφορά των Νεοδημοκρατών συναδέλφων της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την ψήφιση του Προέδρου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Σήμερα, προσερχόμενη στη διαδικασία εκλογής Προέδρου, τόνισα πόσο σημαντική είναι η κοινοβουλευτική λειτουργία αλλά και ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επιπλέον, ως η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός, τόνισα ότι θα υπερασπισθώ κάθε βουλευτή, άνδρα και γυναίκα, που θα δεχθεί επίθεση, για το φύλο ή για την προσωπικότητά του», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν πέρασε πολλή ώρα και, όταν πήρα τον λόγο ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, 8η αρχηγός κόμματος, για να διευκρινίσω και να αιτιολογήσω την ψήφο της κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας, πράγμα που είχαν κάνει πριν από τη δική μας, άλλες τέσσερις και άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι, δέχθηκα τα γνωστά γιουχαΐσματα, για τον μόνο λόγο ότι ως γυναίκα πολιτική αρχηγός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής θέλησα να αιτιολογήσω την ψήφο μας», περιγράφει στη συνέχεια.

«Είναι πολύ κακή η αρχή που έγινε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία προήλθαν τα γιουχαΐσματα, διότι το δικαίωμα λόγου και κατά συνείδηση ψήφου κάθε βουλευτή και το δικαίωμα τοποθέτησης και κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι στοιχείο της δημοκρατίας», επισήμανε στους δημοσιογράφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου.