«Ζω Καλύτερα»: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την παχυσαρκία

«Ζω καλύτερα» με την Ζέτα Δούκα και τον Τάσο Παπαλαζάρου σήμερα στις 14.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σε αυτό το επεισόδιο η εκπομπή ασχολείται με το θέμα της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αποτελεί ένα σημαντικό αισθητικό, κοινωνικό και κυρίως ιατρικό πρόβλημα που δυστυχώς παρουσιάζει αυξανόμενους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι στην Αμερική γίνονται πάνω από 350.000  χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως που αποσκοπούν στην απώλεια σωματικού βάρους (καλούνται βαριατρικές επεμβάσεις), το 65% των παχύσαρκων έχουν προβλήματα υγείας , ενώ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πεθαίνουν 7.000 άτομα από αίτια που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Οι βαριατρικές επεμβάσεις για μείωση του σωματικού βάρους μπορεί να προσφέρουν σημαντικές λύσεις ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα για την αναίμακτη απώλεια βάρους. Οι επιστήμονες Χαρίλαος Πάππης, διευθυντής χειρουργικής κλινικής , πρόεδρος ελληνικής χειρουργικής εταιρίας παχυσαρκίας και ο Στρατής Γαβριήλ , πλαστικός χειρουργός συζητούν για το πρόβλημα και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια η εκπομπή ασχολείται με την πλαστική χειρουργική για αισθητικούς λόγους. Τι είναι το lifting με απορροφήσιμα νήματα;

Ποια είναι η νέα μέθοδος πλαστικής χειρουργικής που εφαρμόζεται πλέον στις περισσότερες χώρες του κόσμου;

«Ζω καλύτερα» εκπομπή υγείας με παρουσιαστές την ηθοποιό Ζέτα Δούκα και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου κάθε Σάββατο στις 14.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.