Ζήνα Κουτσελίνη: «Έπιασα πάτο συναισθηματικά»

«Συνήλθα μετά από 15 ημέρες.»

Έχει περάσει από όλα τα πόστα της ελληνικής τηλεόρασης, κυρίως πίσω από τις κάμερες, τόσο ως υπεύθυνη προγράμματος όσο και ως αρχισυντάκτρια εκπομπών της Ελένης Μενεγάκη, της Φαίης Σκορδά, της Σταματίνας Τσιμτσιλή, της Κατερίνας Καραβάτου, του Νίκου Μουτσινά και άλλων. Η νέα σεζόν τη βρίσκει με δική της κοινωνική εκπομπή στο STAR με τίτλο «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Λίγο πριν την πρεμιέρα της, η Ζήνα Κουτσελίνη μιλά στην Σοφία Χουντάση και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για όλα. Ανάμεσα σε αυτά και οι στιγμές που της ζωής της που την έκαναν πιο δυνατή.

«Η στιγμή που με ωρίμασε περισσότερο ήταν ο περσινός Οκτώβριος και η αποχώρηση μου από τον Alpha. Συνήλθα μετά από 15 ημέρες. Το πρώτο διάστημα ήμουν μπροστά από έναν υπολογιστή και τον κοίταζα. Έπιασα πάτο συναισθηματικά. Τα δέκα χρόνια ψυχανάλυσης όμως με βοήθησαν να το διαχειριστώ. Αν ήταν άλλος άνθρωπος, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Η απώλεια της δουλειάς μου συνέπεσε με την απώλεια του αδελφού μου, και για αυτό ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Μια επίσης δύσκολη επαγγελματική στιγμή ήταν όταν προδόθηκα από έναν άνθρωπο που βοήθησα πολύ επαγγελματικά και θεωρούσα φίλη μου. Δεν με κάλεσε σε ένα σημαντικό γεγονός της ζωής της πριν από ένα χρόνο. Και τέλος, όταν έφυγα από τον «πρωινό καφέ» και δεν μιλούσα με την Ελένη Μενεγάκη. Μου έλειπε.

Μιλώντας για την απώλεια και το θάνατο μένει στον αδελφό της Αλέκο: «Ο αδελφός μου ήταν αλκοολικός. Δυστυχώς δεν είχε επιστροφή. Ακόμα και μετά από τέσσερις φορές νοσηλείας, έβγαινε και έπινε. Τον είχε κυριεύσει το πάθος του αλκοόλ. Δεν το εύχομαι σε κανέναν άνθρωπο. Όλα αυτά τα χρόνια ο Αλέκος ήταν το «αμάν» της ζωής μου. Δεν μπορείς να το διαχειριστείς, όταν προσπαθείς, αλλά ο άλλος δεν θέλει να βοηθηθεί. Οι αλκοολικοί έχουν φτιάξει ένα παραμύθι στο μυαλό τους και με αυτό πορεύονται. Νομίζω ότι λυτρώθηκε τελικά και είναι στο δρόμο του Θεού»