Ζέτα Μακρυπούλια: Η αναβολή του «Rising Star» και το ενδεχόμενο επιστροφής στον ΑΝΤ1

«Στον ΑΝΤ1 μπαινόβγαινα από τα 13 μου χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις, είχαμε μια σχέση πολλών ετών...»

Στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού Hello φιλοξενείται συνέντευξη της Ζέτας Μακρυπούλια, με αφορμή τη θεατρική της συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην παράσταση «Ήρθες και θα μείνεις”. Η παρουσιάστρια μιλάει στην Τζοβάννα Βλαχάβα και για τις «ανοιχτές” τηλεοπτικές της υποθέσεις…

Πώς βίωσες το προηγούμενο διάστημα τις αλλαγές στα επαγγελματικά σου, με την αναβολή του μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία” στο θέατρο, αλλά και του «Rising Star” στην τηλεόραση;

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει πολλά σ’ αυτήν τη δουλειά. Και ακυρώσεις, και πράγματα που δε γινόντουσαν τελικά τη στιγμή που ήθελα, και περίμενα αρκετά χρόνια για να κάνω κάποιες δουλειές. Έχω, πλέον, μάθει ν’ αντιμετωπίζω με ψυχραιμία αυτές τις καταστάσεις. Φυσικά και στεναχωρήθηκα, ειδικά για την παράσταση, γιατί το σχεδιάζαμε από το καλοκαίρι. Μου αρέσει το μιούζικαλ, είχα μπει μέσα στο ρόλο και ήδη τον δούλευα και ήμουν ευτυχής που θα συνεργαζόμουν με τον Γιώργο Κιμούλη. Τώρα, για το «Rising» στο Mega, που τελικά δε θα γίνει, μέσα μου θέλω να σκέφτομαι ότι ίσως ήταν και για καλό. Το κανάλι είχε κάποιους λόγους που δεν προχώρησε το project, τους οποίους σέβομαι απόλυτα και δεν υπάρχει λόγος ν’ αναλύσουμε. Προσωπικά, δε με φοβίζει να μένω για μια χρονιά εκτός τηλεόρασης ή εκτός θεάτρου. Το έχω ξανακάνει.

Θα επέστρεφες στον ΑΝΤ1; Η Κατερίνα Γκαγκάκη πρόσφατα δήλωσε ότι σε θέλει πίσω στο δυναμικό του σταθμού.

Με τον Ant1 δεν είναι ότι τσακωθήκαμε και δε μιλάμε πια. Στις συνεργασίες μου –άσχετα με το τι μπορεί μερικές φορές ν’ ακούγεται ή να γράφεται, γιατί έτσι βολεύει κάποιους– φροντίζω να διατηρώ καλές σχέσεις. Στον Αnt1 μπαινόβγαινα από τα 13 μου χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις, είχαμε μια σχέση πολλών ετών, πέρα από την τελευταία με το «Dancing», που ήμουν κάθε χρόνο εκεί και ήταν πιο επίσημα τα πράγματα. Κάποια στιγμή, όμως, τυχαίνει, ακόμη και στις καλές συνεργασίες, να έχεις και διαφωνίες. Δεν έφυγα από τον Ant1 λέγοντας ότι δε θα ξαναγυρίσω. Από την άλλη, και στο Mega έχω δουλέψει από πάρα πολύ μικρή. Κι εκεί έχω βρει ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να επικοινωνώ και να συνεργάζομαι. Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στα κανάλια, όπως αντίστοιχα και στη δουλειά που κάνουμε. Σήμερα είσαι εδώ, αύριο είσαι αλλού. Οπότε, δεν αποκλείω κάτι, ούτε κι έχω να πω κάτι δεδομένο για το μέλλον. Αποκλειστικό συμβόλαιο δεν έχω με κανένα κανάλι, και μάλιστα δεν είχα ποτέ. Έδινα το λόγο μου, έδιναν το δικό τους, κι έτσι πορευόμασταν. Γενικά, είμαι ελεύθερη, όταν κάποιος μου κάνει μια πρόταση και συμφωνήσουμε, δεσμεύομαι μαζί του και δε θα του την «κάνω», έχω τιμιότητα και ηθική.

Θα σκεφτόσουν να δοκιμαστείς τηλεοπτικά σε μια καθημερινή εκπομπή, χωρίς απαραίτητα ν' αναλάβεις την πρωινή ζώνη;

Νομίζω ότι αν ήθελα να κάνω καθημερινή εκπομπή, θα το είχα κάνει, γιατί είναι πάρα πολλά τα χρόνια πια που έχω πρόταση για καθημερινό. Κάτι έχει αυτό το είδος που ίσως δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή μου. Βλέπεις, δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο και ν' αλλάξω τόσο πολύ τη ζωή μου. Αν κάνω καθημερινά τηλεόραση, θα πρέπει αναγκαστικά να αφήσω όλα τα άλλα πράγματα που αγαπάω. Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις κάθε μέρα στο σπίτι του άλλου. Ψυχικά σε διαταράσσει αυτή η κατάσταση, σε επηρεάζει. Από την άλλη, επειδή με αρκετά πράγματα που συμβαίνουν στην τηλεόραση διαφωνώ κάθετα, δε θα ήθελα ν' αφήσω μια καθημερινή εκπομπή να με διαβρώσει, μόνο και μόνο για να έχω κάθε μέρα παρουσία στην τηλεόραση, διεκδικώντας ένα μέρος της τηλεθέασης.