Ζάχος Χατζηφωτίου: Αποχαιρετισμός στον τελευταίο κοσμοπολίτη – Τα στεφάνια, οι παρουσίες και η ελληνική σημαία

Ζάχος Χατζηφωτίου

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Ζάχο Χατζηφωτίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο κορυφαίος «μπον βιβέρ» της Αθήνας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου είχε εισαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση. Με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων έγινε την Τετάρτη (05.10.2022) η κηδεία του. Φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα του τελευταίου Αθηναίου κοσμοπολίτη τον  ξεπροβόδισαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το παρών ανάμεσα σε άλλους έδωσαν, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι εγγονές του Ζάχου Χατζηφωτίου, Χριστίνα Τριάρχου και Δωροθέα Πασχαλίδου και η εκλεκτή κοσμικογράφος Νίνα Βλάχου.

Το φέρετρο του Ζάχου Χατζηφωτίου ήταν καλυμμένο από τη γαλανόλευκη, καθώς ο εκλιπών είχε πολεμήσει στο Τομπρούκ και στο Ρίμινι ως μέλος της ελληνικής ταξιαρχίας στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα, ένα στρατιωτικό τζιπάκι εκείνης της εποχής στάθμευσε έξω από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων επί πολλά χρόνια. Εξάλλου, παρότι ήταν κορυφαίος εργένης, είχε κάνει πέντε γάμους. Το 1962 παντρεύτηκε την αγαπημένη ηθοποιό, Τζένη Καρέζη.

Πηγή φωτό: Intime