Υπόθεση Τόπαλου: Η αιτία θανάτου του 16χρονου – Αιχμές και ερωτηματικά για την υπόθεση

16χρονος

"Είμαι χρόνια στο άθλημα, κάτι δεν μου άρεσε από την αρχή στην υπόθεση. Υπόσχομαι ότι αυτό θα το εξιχνιάσουμε" καταγγέλλει ο Ολυμπιονίκης, Αντώνης Γιαννούλας για τον θάνατο του 16χρονου.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου, Χρήστου Τόπαλου. Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του άτυχου νεαρού τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη γνωμάτευση του ιατροδικαστή, ο θάνατος του 16χρονου αθλητή προήλθε από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα ως αποτέλεσμα κάκωσης υψηλής κινητικής ενέργειας, γεγονός που μαρτυρά ότι ο νεαρός είχε δεχθεί πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Mεταφέρθηκε από την Καλλιθέα στο Τζάνειο και τελικά πέθανε έπειτα από 17 ημέρες νοσηλείας.

«Θρηνούμε πρώτα απ’ όλα ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είμαι χρόνια στο άθλημα, κάτι δεν μου άρεσε από την αρχή στην υπόθεση. Υπόσχομαι ότι αυτό θα το εξιχνιάσουμε. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λέει και ο ιατροδικαστής» δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αντώνης Γιαννούλας, Ολυμπιονίκης αθλητής του 2000.

«Η οικογένεια της πυγμαχίας είναι από σήμερα φτωχότερη. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το περιστατικό, υπάρχει μία έρευνα σε εξέλιξη. Το σπάρινγκ είναι μία προσομοίωση του αγώνα, ένας αγώνας χωρίς αποτέλεσμα που και οι δύο αθλητές δίνουν το 100% της δύναμής τους πάνω στο ρινγκ» ανέφερε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ντουμάζιος, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.