Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία φωτορεπόρτερ του BBC στην Υεμένη

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και υποστηρικτές του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ συγκρούστηκαν, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν «μη απαραίτητη» χρήση βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών.Την ίδια ώρα φωτορεπόρτερ του BBC δηλώνει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονταν με υποστηρικτές του Σάλεχ, όπου χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονύχτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σαναά, σύμφωνα με πηγή της αντιπολίτευσης, όταν υποστηρικτές του προέδρου οπλισμένοι με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και πέτρες καταδίωξαν χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετατρέποντας σε βίαιη τη διαδήλωση αυτή.

Η αστυνομία κλείδωσε μερικές χιλιάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συμπλοκές μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σαναά, ενώ ένας φωτορεπόρτερ του BBC δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις των δυσαρεστημένων πολιτών γίνονται την ώρα που ο πρόεδρος Σάλεχ και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη προετοιμάζονται για συνομιλίες, οι οποίες, όπως ευελπιστεί η κυβέρνηση, θα αποτρέψουν μια εξέγερση όπως αυτή της Αιγύπτου.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι μέθοδοι καταστολής που χρησιμοποιεί η αστυνομία είναι σκληρότερες στην Τάιζ από αυτές στη Σαναά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, την Κυριακή οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους που κρατούνται και διέλυσαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt