Ξεσπάθωσε ο Αντώνης Κανάκης

Να πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σε παλαιότερη εκπομπή οι «Ράδιο Αρβύλα» αναφερόμενοι στα πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Siemens, είπαν μεταξύ άλλων πως «λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300 που καλύπτει ο ένας τον άλλον».
Στη συνέχεια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε καταγγελία στο ΕΣΡ για προσβολή των θεσμών μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 και χθες, επιβλήθηκε στους «Ράδιο Αρβύλα» πρόστιμο 50.000 ευρώ.
 
Χθες όμως, όπως είπαμε, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας που σκοπός της είναι η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου. Με αφορμή λοιπόν το πρόστιμο από το ΕΣΡ τη συγκεκριμένη μέρα ο Αντώνης Κανάκης ξεσπάθωσε αναφέροντας πως
«λέγαμε προηγουμένως ότι σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα της ελευθερίας του λόγου, για τον απλούστατο λόγο ότι λίγο πριν και ακριβώς αυτή τη μέρα, ενημερωθήκαμε ότι εισπράξαμε ένα ακόμη πρόστιμο από το ΕΣΡ. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν ζούμε ούτε στο Ιράκ ούτε στο Αφγανιστάν, αλλά στην Ελλάδα του 2011»
για να προσθέσει μετά την προβολή του βίντεο με τα όσα είχαν πει παλαιότερα και «έφαγαν» το πρόστιμο πως
«είναι εξ ορισμού αντισυνταγματικός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ανεξάρτητη αρχή. Οι μόνοι που προσβάλλουν το θεσμό είναι οι ίδιοι οι βουλευτές. Σ’ αυτούς να ρίξετε το πρόστιμο κυρίως γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».
 
Ακόμα και λίγο πριν τελειώσει η χθεσινή «Ράδιο Αρβύλα» και με αφορμή τα μηνύματα που έστελναν στην εκπομπή, ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε ξανά στο πρόστιμο του ΕΣΡ και προέτρεψε τους τηλεθεατές
«επειδή έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι, σας παρακαλούμε τα e-mails αυτά να τα στέλνετε εκεί!».
 
Το σίγουρο είναι ότι η… κόντρα αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και μάλλον θα υπάρξουν αντιδράσεις από το ΕΣΡ για τα όσα ειπώθηκαν χθες στην εκπομπή. Σύμφωνα όμως, με έγκυρες πληροφορίες και ο ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να αφήσει… ανυπεράσπιστους τους «Ράδιο αρβύλα» καθώς σκοπεύει να υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασής του ΕΣΡ. 
 
Γρηγόρης Μελάς