Ξεκίνησε ο εκλογικός μαραθώνιος στα κανάλια

Τα δημοσιογραφικά επιτελεία των καναλιών βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 18:00 σε μια βραδιά που κανείς δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

Μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες τα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών σήμερα πέφτουν στη μάχη για την κάλυψη των εθνικών εκλογών. Στόχος, η έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών και βέβαια να κερδίσουν τη μάχη της τηλεθέασης.

MEGA

Στις 18.15 άρχισει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012 – Η ώρα της κάλπης» με την Όλγα Τρέμη συντονίστρια. Μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων ενώ θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

ΑΝΤ1

Στις 18:00 η Μαρία Χούκλη, πήρε τη σκυτάλη της ενημέρωσης με τη μαραθώνια εκπομπή «Εκλογές 2012, οι Έλληνες αποφασίζουν». Μαζί της ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και προσωπικότητες των γραμμάτων, που θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται. Εντυπωσιακά τα τρισδιάστατα γραφικά που χρησιμοποιούνται στο στούντιο του καναλιού.

ΣΚΑΪ

Στις 18.00 άρχισε η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΙ. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών ενώ θα γίνονται ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα και ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων. Μαζί τους οι: Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

ALPHA

Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, καθώς και τον Διευθυντή Ειδήσεων του Ράδιο 9, Γιάννη Ντάσκα ξεκίνησαν στις 18:00, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών και να παρουσιάσουν και να αναλύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο. Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

ΝΕΤ

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς ξεκίνησε στις 18:00 και στη ΝΕΤ, με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο βρίσκονται ο Γιάννης Πολίτης και ο Νίκος Φελέκης. Πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς, θα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Στις 19.00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll, ενώ αναμένεται ότι μετά τις 21:00 θα μεταδοθεί και η πρώτη σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

STAR

Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης ξεκίνησε το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Θα υπάρξει ανασκόπηση της εκλογικής διαδικασίας ενώ στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με βάση τα exit polls. Θα υπάρχουν καλεσμένοι από τους χώρους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας αλλά και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Παρουσιάζei ο Παναγιώτης Στάθης και ο Θοδωρής Δρακάκης. Σχολιάζει ο Σταμάτης Μαλέλλης.