Βρετανοί:»Βρώμικοι και gay οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Διαβάστε περισσότερα

 Για δεύτερη φορά με πολύ άκομψο και χυδαίο τρόπο, οι Βρετάνοι προκαλούν τους Έλληνες. Βρώμικους και…gay xαρακτηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο » Channel 4″  και όλα αυτά λίγο πριν αρχίσουν οι Ολυπιακοί αγώνες του Λονδίνου.

Το ίδιο κανάλι είχε προβάλει το ριάλιτι » Go Greek For A Week» και τώρα επιστρέφει με το «The Ancient Greek Olympics» του σκηνοθέτη, Αντόνι Τόμας

Σύμφωνα με την περιγραφή του ντοκιμαντέρ, ο Άντονι Τόμας ταξίδεψε πίσω στα αρχαία χρόνια, από τη Σικελία μέχρι την Σπάρτη, αναζητώντας τις αληθινές κοινωνικές συνθήκες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της διοργάνωσης που σταματούσε τους πολέμους και απαγόρευε στις γυναίκες όχι μόνο να συμμετάσχουν, αλλά και να τους παρακολουθήσουν.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με την ιστορία του Κλεομήδη που σκότωσε με την γροθιά του τον αντίπαλό του και επέστρεψε στην Αστυπάλαια όπου σκότωσε 60 μαθητές γκρεμίζοντας τον κεντρικό στύλο του σχολείου τους, το… μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και το ότι οι αθλητές ήταν εντελώς γυμνοί!

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει πως η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε… από τους Ναζί, στους Αγώνες του Βερολίνου το 1963.

Και φυσικά δεν σταματάει εκεί,  το  ντοκιμαντέρ αναφέρει πως οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες μέχρι που ένας Ρωμαίος δωρητής του 2ου μ.Χ. αιώνα έφτιαξε ένα υδραγωγείο και ένα σιντριβάνι, αλλά και ότι υπήρχαν περιστατικά δωροδοκίας. 

Διαβάστε ακόμη;

Go Greek for a Week στο βρετανικό Channel 4!