Βίντεο ντοκουμέντο του Έλληνα αγνοούμενου στο Λονδίνο – Η εικόνα σόκαρε τη σύντροφό του

Φως στο Τούνελ

Η βρετανική αστυνομία και η σύντροφός του δηλώνουν σίγουροι ότι πρόκειται για τον Γιάννη.

Το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής ντοκουμέντο για την εξαφάνιση του Έλληνα ναυαγοσώστη στο Λονδίνο, παρουσίασε το Φως στο Τούνελ την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Βρετανοί αστυνομικοί που ερευνούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Γιάννη Οικονομόπουλου 34 χρόνων, από την Πάτρα, έστειλαν στην εκπομπή υλικό από κάμερα ασφαλείας που φαίνεται να τον κατέγραψε.

Ο Γιάννης Οικονομόπουλος διακρίνεται να περπατά στο πεζοδρόμιο της Ίστερν Άβενιου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που έμενε στο  Ίλφορντ του Λονδίνου. Είναι Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ημέρα που εξαφανίστηκε και ώρα 14:11.

Η εικόνα του σοκάρει…

Ο Γιάννης εμφανίζεται να περπατά φορώντας μόνο το ένα αθλητικό του παπούτσι. Το άλλο δεν βρέθηκε παρά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα και στη γειτονική περιοχή.

Τόσο η Αστυνομία όσο και η σύντροφός του, δηλώνουν σίγουροι ότι πρόκειται για τον ίδιο, αφού φοράει το χαρακτηριστικό μπουφάν που έλειπε από το διαμέρισμά του.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αστυνομία, η κατεύθυνση που πήρε είναι δυτικά και σε κοντινή απόσταση είναι το νοσοκομείο Κινγκ Τζορτζ και το προάστιο του Χέιβερινγκ.

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή από την Πάτρα, η θεία του αγνοούμενου Μαριάννα Λαζανά και ο φίλος του Γιώργος Ραφτόπουλος, είδαν το βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή.

Η θεία του φάνηκε σίγουρη πως πρόκειται για τον ίδιο, αλλά ο φίλος του κράτησε τις επιφυλάξεις του, καθώς η εικόνα δεν ήταν τόσο καθαρή.

Η φίλη του: «Τον αναγνώρισα από τα ρούχα και το βάδισμά του»

Η σύντροφος του αγνοούμενου απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις που της έθεσε γραπτώς το «Φως στο Τούνελ»: «Είμαι σίγουρη ότι είναι ο Γιάννης. Το ίδιο σίγουρη είναι και η Βρετανική Αστυνομία. Γνώριζα πολύ καλά όλα του τα ρούχα και παπούτσια και γι’ αυτό το λόγο ήταν πολύ εύκολο για μένα να περιγράψω στην Αστυνομία τι φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ιδιαίτερο μπουφάν που φοράει με το νούμερο 13 στο ένα μανίκι. Μπορώ να αναγνωρίσω, επίσης, τον τρόπο που περπατάει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι περπατάει φορώντας μόνο το ένα παπούτσι. Όταν μου έδειξαν το βίντεο την πρώτη φορά, ούτε καν οι αστυνομικοί το είδαν αυτό. Μου το είπαν μετά από μερικές μέρες και σοκαρίστηκα. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: anikolouli.gr