Βίντεο Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ - Θα κινούνται σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου! - Μετά τον έλεγχο των συρμών και την επίδοση των φύλλων πορείας τα δρομολόγια στο ΜΕΤΡΟ ξεκινούν - Θα αρχίσει και η λειτουργία σε ΤΡΑΜ και Ηλεκτρικό - Εποδόθηκε το 80% των φύλλων πορείας στους απεργούς - Στις 15.30 θα γίνει δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη - Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλει που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία - Στις 16.00 πορεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ στο υπουργείο Οικονομικών

– Στο ένα βίντεο τα ΜΑΤ χτυπάνε τις πόρτες για να μπουν μέσα στον χώρο όπου βρίσκονται οι απεργοί
– Στο άλλο βίντεο οι αστυνομικοί έχουν μπει στον χώρο και ζητούν τους εργαζομένους να βγουν με το καλό αλλιώς θα συλληφθούν
– Προσπάθειες να αρχίσει ακόμα και σήμερα η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ
– Εχει μοιραστεί το 80% των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που έχουν επιστρατευθεί

Η ώρα ήταν 03.40 τα ξημερώματα όταν όταν η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο και όπου τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και πολιτική επιστράτευση είχαν οχυρωθεί οι εργαζόμενοι. 

Πολίτης, μέλος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα ήταν στον χώρο και τράβηξε βίντεο τόσο την στιγμή της επέμβασης, ενώ κατέγραψε και τους διαλόγους όσων ήταν μέσα στο αμαξοστάσιο με τους αστυνομικούς.

Άνδρες της ΕΚΑΜ με πολιορκητικό κριό έσπασαν ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης και μπήκαν στο χώρο του αμαξοστασίου. Προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. 

 

Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.