Βίκυ Σταμάτη: «Ο Άκης Τζοχατζόπουλος σαπίζει στο κελί του»!

Βίκυ Σταμάτη
«Περιποιείται τα τραύματά του σε ένα περιβάλλον τοξικό, γεμάτο ακάρεα και τρωκτικά. Πάντα θα υπάρχει μια ανοιχτή πληγή από την οποία θα τρέχει αίμα και πύον. Βρίσκεται συνεχώς με γυμνά πόδια, δεν φοράει παπούτσια...»

Συγκλόνισε η Βίκυ Σταμάτη το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στη φυλακή στάθηκε αφορμή για μια εξομολόγηση που σε κάποια σημεία προκαλεί ανατριχίλα.

Η Βίκυ Σταμάτη περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες την εικόνα που παρουσιάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στο κελί του.

Ο λόγος που ζω

Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χαθώ, έχω ιερή υποχρέωση απέναντι στο παιδί μου. Ξέρω να συγχωρώ… Ευχαριστώ τους πολύτιμους ανθρώπους της ζωής μου για την αγάπη, την καθοδήγηση και την υποστήριξή τους. Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον πολύτιμο γιο μου. Αυτός είναι και ο λόγος που ζω.

Οι φλέβες του πυορραγούν σε ένα περιβάλλον με ακάρεα και τρωκτικά

Ο άντρας μου βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Πάσχει βαρέως από φλεβοθρόμβωση. Στο χώρο που τον έχουν τοποθετήσει -εύχομαι ποτέ να μην πάρετε το άρωμα του κολαστηρίου- δεν του γίνεται καμία ενδεδειγμένη θεραπεία και καμία έγκυρη ιατρική παρακολούθηση δεν υπάρχει. Δεν τον επισκέφθηκε ποτέ κανένας εξειδικευμένος γιατρός, καρδιολόγος ή αγγειολόγος. Έχει ζητήσει τρίπλεξ και μπαιπάς εδώ και δύο μήνες, πριν αρχίσουν οι φλέβες του να πυορραγούν. Δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τις αντίστοιχες σωφρονιστικές – ιατρικές υπηρεσίες του Κορυδαλλού, αυτές που είναι υπεύθυνες για την υγεία όλων των κρατουμένων. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπόψιν της Δικαιοσύνης.

Αναγκάζεται να κάνει μόνος του αλλαγές και να περιποιείται τα τραύματά του σε ένα περιβάλλον τοξικό που είναι γεμάτο ακάρεα και τρωκτικά. Πάντα θα υπάρχει μια ανοιχτή πληγή από την οποία θα τρέχει αίμα και πύον. Βρίσκεται συνεχώς με γυμνά πόδια, δεν φοράει παπούτσια…

Άλλαξαν ρόλους πατέρας και γιος! Κατέρρευσα…

Στην επίσκεψη που κάναμε στον Κορυδαλλό με το παιδί μου, κατέρρευσα! Είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που δεν περίμενα ποτέ να αντικρίσω. Άλλαξαν ρόλους με τον γιο μου. Ο γιος μου είχε γίνει ενήλικος και ο άντρας μου είχε πάρει τον ρόλο του ανήλικου. Αισθάνθηκε το παιδί μου ότι πρέπει να αναλάβει άλλον ρόλο που δεν του αναλογεί. Τα ρούχα του ήταν υγρά από αίμα και πύον. Καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει μπάνιο, δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του.

Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν, σαπίζει στο κελί

Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Αυτός ο άνθρωπος σαπίζει στην κυριολεξία στο κελί του. Δεν τον ακούν, δεν τον βλέπουν, δεν τον υπολογίζουν, δεν υπάρχει γι’ αυτούς! Δεν υπάρχουμε σαν οικογένεια. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εξαφανίσουν, να σταματήσουν την αναπνοή μας. Αυτό που περιμένουν είναι να εκπνεύσει στο κελί του. Αυτή την ταλαιπωρία που έχει υποστεί αυτός ο άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα, δεν την έχει υποστεί ούτε ο χειρότερος εγκληματίας.

Δεν χτύπησε ούτε το τηλέφωνο ούτε η πόρτα

Ακόμα και άνθρωποι που ωφελήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν έχουν πάρει ούτε τηλέφωνο. Δεν χτύπησε ούτε το τηλέφωνο, ούτε η πόρτα.

Προσπάθησαν ακόμα και να καταργήσουν τη σύνταξή του, το μοναδικό μας έσοδο. Σε αυτή τη χώρα αισθάνομαι πια ότι εγώ και το παιδί μου είμαστε πρόσφυγες.