Βίκυ Πρωτογεράκη: «Δεν πιστεύω ότι υπήρχε λόγος να επιδείξει ο κ. Φιλιππίδης το όργανό του στην κα. Παπούλια»

Βίκυ Πρωτογεράκη

Η Βίκυ Πρωτογεράκη για την επίμαχη δήλωσή της σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Βίκυ Πρωτογεράκη. Η γνωστή ηθοποιός, που παραβρέθηκε νωρίτερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, μίλησε στο T-Live και έδωσε κάποιες διευκρινίσεις για την κατάθεσή της, καθώς δημιούργησαν αίσθηση όσα μεταδόθηκαν στα ρεπορτάζ πρωινών εκπομπών.

«Δε μπορώ να καταλάβω γιατί παρερμηνεύτηκε αυτό που είπα, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράψανε και ποιος το οργανώνει αυτό και ποιος το καθοδηγεί. Γιατί εδώ βλέπω ότι κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να αποκαθηλώσουν τους μάρτυρες υπεράσπισης» δήλωσε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής της η ηθοποιός.

«Απομονώνουν κάποιες φράσεις και ειδικά αυτήν, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, και δεν λένε όλα όσα εγώ ανέφερα, τα οποία ήταν αρκετά σοβαρά» προσθέτει.

Στη συνέχεια και θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια των λόγων της ενώπιον του δικαστηρίου, η Βίκυ Πρωτογεράκη αναφέρει: «Εγώ είπα ότι το 90% των ανθρώπων που είναι στο θέατρο υπάρχει περίπτωση λόγω της ελευθεριότητας να κάνει μία κίνηση που να μπορεί κάποιος να την ποινικοποιήσει, έστω σε βαθμό πλημμελήματος. Δεν είπα ότι βγάζουν το μόριό τους οι άνθρωποι, ούτε ότι ο κύριος Φιλιππίδης έβγαλε το μόριό του».

«Είπα ότι μπορεί κάποιος ξαφνικά να σε φιλήσει ή να σου πιάσει το χέρι, οπότε εάν την ξεσυνεριστείς αυτή την κίνηση, ξαφνικά θα βρεθεί κατηγορούμενος κάποιος. Το να είσαι πάνω στη σκηνή, να ντύνεσαι και να ξεντύνεσαι, αυτό δε σημαίνει ότι επιδεικνύεις το μόριό σου» τονίζει η κυρία Πρωτογεράκη.

Σε σχετική ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου, για πιθανή εμπλοκή του Πέτρου Φιλιππίδη με την Εβελίνα Παπούλια, απαντά: «Εγώ δεν πιστεύω ότι υπήρχε λόγος να επιδείξει ο κύριος Φιλιππίδης το όργανό του, ειδικά στην κυρία Παπούλια. Γιατί να το κάνει; Είπα ότι το 90% των ηθοποιών θα μπορούσαν να βρεθούν κατηγορούμενοι, εάν κάποιος ξεσυνεριζόταν μία τέτοια κίνηση, όχι ότι δείχνουν το μόριό τους. Αν το έλεγα αυτό, θα πρέπει να είχα βγει μόλις από το Δαφνί».

Η ηθοποιός μάλιστα απείλησε με μηνύσεις, εάν δεν αφαιρεθούν οι σχετικές αναζητήσεις και δημοσιεύσεις στην Google γύρω από το όνομά της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και τη δική της εμπειρία από αυτόν.

«Τον ξέρω από μικρή ηλικία τον Πέτρο Φιλιππίδη και ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος δοτικός, ένα παιδί που αγαπούσε τις συναδέλφους του. Με χαρά επιδείκνυε τους συμμαθητές του στη δραματική σχολή: την Υρώ Μανέ, τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου. Δε μπορεί ξαφνικά ένας άνθρωπος να μεταλλάχθηκε. Δεν ήταν ποτέ βιαστής, να κάνει κάτι σε μία κοπέλα χωρίς αυτή να το θέλει», δηλώνει χαρακτηριστικά.