Βίκυ Χατζηβασιλείου: Συνεχίζει στον Alpha;

Την "φλερτάρουν" άλλα κανάλια;

Παρουσιάστρια του «Πάμε Πακέτο», η Βίκυ Χατζηβασιλείου απαντά στις ερωτήσεις του Οδυσσέα Μητσόπουλου για την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ…

Το «Πάμε Πακέτο» φέτος κλείνει 11 χρόνια στον Alpha. Φαντάζεται, κατά τα πρότυπα της αμερικανικής τηλεόρασης, τον εαυτό σου να παρουσιάζει την ίδια εκπομπή 15 χρόνια μετά;

Δεν το έχω φανταστεί ποτέ αυτό το πράγμα, αλλά τώρα που το λες δεν είναι κι άσχημη εικόνα. Γιατί όχι; Μακάρι και θα ήθελα πάρα πολύ. Όσο ακόμη το κανάλι θα μπορεί να υποστηρίζει την ανάγκη μου για βοήθεια και λύσεις στον κόσμο, τόσο κι εγώ θα είμαι εδώ στις επάλξεις.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξεις ιστορίες ανθρώπων που να μην ήθελες να τις βγάλεις στον «αέρα» λόγω δεοντολογίας;

Βέβαια, αρκετές φορές έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν βγει. Ήταν ιστορίες οι οποίες θα ήταν πολύ κίτρινες για τη δική μου αντοχή και κατά συνέπεια για τις αντοχές του κόσμου. Μπορεί να μας έδιναν και πολύ υψηλά νούμερα. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Εμείς καταφέραμε να «χτίσουμε» μια σχέση διάρκειας με τους τηλεθεατές μας κι αυτό δεν το πετυχαίνεις όταν κινείσαι στα όρια αλλά κρατώντας μια ισορροπία στη μέση οδό.

Συζητήθηκε έντονα η παρουσία της Μαρίας Ηλιάκη στο «Πάμε Πακέτο». Κάποιοι έγραψαν ότι το έκανε μόνο και μόνο για να επανέλθει το όνομα της στη δημοσιότητα.

Η Μαρία είναι στην επικαιρότητα, δεν είχε λόγο να το κάνει για αυτό το λόγο. Μιλάμε για ένα πρόσωπο πολύ δημοφιλές, έχει εκατοντάδες χιλιάδες followers και ο κόσμος την αγαπάει ιδιαίτερα.

Είσαι «νουμεράκιας»; Ξυπνάς από τις 7 το πρωί για να δεις τα νούμερα;

Όχι καθόλου. Τα νούμερα τα μαθαίνω κάθε Παρασκευή κατά τη μία το μεσημέρι. Δεν είναι με τίποτα αυτή η πρώτη μου δουλειά την άλλη μέρα το πρωί. Για να μην λέμε όμως γελοιότητες, σαφώς και τα νούμερα με αφορούν στο βαθμό που σου δίνουν το «εισιτήριο» για να συνεχίσεις ή σου κόβουν τη διαδρομή. Το να μην πας καλά μια φορά δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά το να συμβαίνει αυτό επί σειρά εκπομπών, τότε ναι θα υπάρξει πρόβλημα.

Με το συμβόλαιο σου στον Alpha τι ακριβώς γίνεται;

Αυτό που μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε είναι ότι το κανάλι μου ζήτησε επίσημα να ανανεώσουμε για του χρόνου. Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά είμαστε κοντά. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Alpha και ανέκαθεν ήμουν υπερήφανη που ανήκω σε αυτό το κανάλι.

Άλλα κανάλια ωστόσο σε έχουν «φλερτάρει» αυτά τα χρόνια;

Πολλές φορές.

Και γιατί δεν πήγες;

Γιατί να φύγεις από κάπου που είσαι καλά για να πας να ψαχτείς αλλού; Αυτό είναι το αξίωμα μου.

Ακόμη κι αν η πρόταση από τους «απέναντι» έχει τα διπλάσια λεφτά;

Σιγά που υπάρχουν πια αυτά τα λεφτά στην εποχή της κρίσης…

Με αφορμή την πρόσφατη φωτογράφιση της Ναταλίας Γερμανού σε εβδομαδιαίο περιοδικό έγινε μεγάλος ντόρος στα μίντια με το θέμα του Photoshop.Είσαι υπέρ ή κατά του ρετούς;

Για να μιλήσω για μένα, εγώ έχω κάνει την πρώτη ίσως φωτογράφιση στην Ελλάδα χωρίς ίχνος Photoshop στο περιοδικό «Life & Style».Γενικά είμαι κατά του Photoshop και θα σου εξηγήσω γιατί. Δεν θέλω να δίνουμε λάθος πρότυπα στον κόσμο και να τρελαίνεται, γιατί απλά το τέλειο δεν υπάρχει. Δεν το θεωρώ σωστό να δημιουργείς ψυχολογικά προβλήματα στις αναγνώστριες όταν τους πλασάρεις την εικόνα μιας επώνυμης γυναίκες που μοιάζει αψεγάδιαστη.

Εσύ στις φωτογραφίσεις σου έχεις ζητήσει να σου κάνουν Photoshop;

Ποτέ δεν ζήτησα να μου κάνουν! Απόδειξη ότι δεν μου έκαναν και τότε που έπρεπε. Στη φωτογράφιση που λέγαμε φορούσα κορμάκι και είχε κοντινά στο πρόσωπο χωρίς Photoshop.