Βικτώρια Καρύδα: Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε η χήρα του Γιάννη Μακρή

Βικτώρια Καρύδα

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα το 2018.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, τα οποία από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους και μέχρι σήμερα, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά και για τον 38χρονο αδελφό του, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Με την έναρξη της δίκης, η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ και την Europol προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης. «Ένας ήταν ο βασικός μάρτυρας και αυτός δολοφονήθηκε λίγο πριν την προηγούμενη δίκη. Ήταν αυτός που αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη», είπε η πολιτική αγωγή και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει αίτημα για το κινητό του μάρτυρα».

Η δίκη άρχισε με την κατάθεση της χήρας του επιχειρηματία, Βικτώριας Καρύδα. “Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα, αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν…” τόνισε η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας.

Η χήρα του Γιάννη Μακρή με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της σκηνής του εγκλήματος. «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί, αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του… Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρείας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτους ποιος τους πλήρωσε!» ανέφερε στην κατάθεση της.

Η χήρα του επιχειρηματία ξεσπώντας σε λυγμούς εξηγησε σε δικαστές και ενόρκους: «Ο άνδρας μου είχε ένα πιστόλι που το βρήκα στο χρηματοκιβώτιο και το παρέδωσα στην αστυνομία. Ήταν καινούργιο και χωρίς σφαίρες». Η κα Καρύδα ανέφερε ότι ο σύζυγός της είχε το όπλο για τους κλέφτες που έμπαιναν σε σπίτια της περιοχής. «Έχουμε δυο μικρά παιδιά. Ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους… Τον άνδρα μου τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Να βρούνε ποιοι τους πλήρωσαν!».

Υπεράσπιση: Ήταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Β. Καρύδα: Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν και άλλοι μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ένας υπάλληλος ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, ο οποίος, όπως κατέθεσε, είδε τους κατηγορούμενους να ζητούν δωμάτιο στο ξενοδοχείο. «Δεν μου φάνηκαν για τουρίστες», είπε ο μάρτυρας και τόνισε ότι δεν θυμάται αν οι δυο κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους αποσκευές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγή: Newsit