Βιασμός 15χρονου – Ίλιον: «Τα παιδιά μας δέχονται απειλές, φοβόμαστε»

Tlive

"Κραυγή αγωνίας" από τους γονείς για τα απειλητικά μηνύματα που δέχονται οι οκτώ κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση πως ανήλικοι βίαζαν ομαδικά έναν 15χρονο συμμαθητή τους στο Ίλιον και μάλιστα διέρρευσαν το επίμαχο υλικό μέσω κινητών τηλεφώνων σε άλλους μαθητές του σχολείου.

Δύο από τους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους μαθητές προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως διέρρευσαν τα ονόματα και των οκτώ φερόμενων ως δραστών στα social media. Όπως ήταν λογικό, η δημοσιοποίηση των ονομάτων είχε ως αποτέλεσμα αυτοί οι μαθητές να λαμβάνουν απειλητικά για τη ζωή τους μηνύματα. Οι γονείς των παιδιών εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

«Έχουμε αγοράσει ένα σπίτι με πολύ κόπο και τώρα φοβόμαστε να πάμε στο σπίτι μας. Χθες που πήγε η κόρη μου στο σπίτι, είδε γραμμένο στον τοίχο: θα σε σφάξουμε. Μηνύματα, συνθήματα μέσω διαδικτύου, φωτογραφίες του παιδιού μου» εξομολογείται στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη η μητέρα ενός από τα οκτώ κατηγορούμενα παιδιά.

«Α ρε καημένε, θα πεθάνεις», «Να ξέρεις θα σου (…) ό,τι (…) έχεις παλιό (…). Πας και κάνεις αυτά τα πράγματα σε ένα παιδί και γελάγατε παλιό (…)», «Να σαπίσεις κι εσύ και οι φίλοι σου», «Όταν περπατάς να κοιτάς πίσω σου, ο νόμος λέει θάνατος» είναι μερικά μόνο από τα απειλητικά μηνύματα που δέχονται στα social media οι φερόμενοι βιαστές του 15χρονου.

«Αν είχε ακούσει κάτι περίεργο, θα το είχε πει πρώτα σε εμάς. Δεν ξέρει τίποτα. Έχει διαρρεύσει το όνομα της μικρής και της στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνο» δηλώνει ο πατέρας ανήλικης που φέρεται να γνώριζε όσα τραγικά υπέστη ο 15χρονος από τους οκτώ συμμαθητές του.