Βέφα Αλεξιάδου: Επιστρέφει στην τηλεόραση

Αποδέχτηκε πρόταση να παρουσιάσει δική της εκπομπή στο κανάλι Ε...

Ύστερα από τέσσερα χρόνια τηλεοπτικής απουσίας, η Βέφα Αλεξιάδου επιστρέφει στη μικρή οθόνη. Η «εθνική μαγείρισσα» που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το οικογενειακό της δράμα χάνοντας σε λίγους μήνες και τις δύο κόρες της, στα 81 της χρόνια αποδέχτηκε την πρόταση του Epsilon.

Η ίδια δηλώνει στην Δήμητρα Δάρδα, στην Espresso: «Έκανα μια πρώτη κουβέντα με τον σταθμό και συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα νέο ραντεβού τις προσεχείς μέρες. Προηγείται το μνημόσυνο για τις σαράντα μέρες από τον θάνατο της Άντζυς, γι’ αυτό ζήτησα παράταση χρόνου. Αυτό που πρότεινα ήταν να εμφανίζομαι κάθε Σαββατοκύριακο».

Συγκινημένη θυμάται την κόρη της Αλεξία: «Τι ωραία θα ήταν να έχω κοντά μου την Αλεξία και να μαγειρέψουμε μαζί. Αλλά δεν ζει το κοριτσάκι μου. Τι όμορφες εκπομπές έχουμε κάνει! Σε μισή ώρα φτιάχναμε δύο φαγητά! Για μένα η δουλειά είναι φάρμακο για την ψυχή μου και μόνο έτσι μπορώ να ξεχνάω για λίγο τον πόνο, γιατί με απορροφά πλήρως. Και μου δίνει χαρά, γιατί αυτό που κάνω το αγαπώ. Δεν είναι επάγγελμα για μένα η μαγειρική, είναι αγάπη».

Η 54χρονη κόρη της Βέφας, Άντζυ, νικήθηκε από τον καρκίνο στα μέσα Φεβρουαρίου. Τέσσερις μήνες νωρίτερα η 41χρονη κόρη της Αλεξία «έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. «Ήξερα πόσο άρρωστη ήταν η Άντζυ. Το πάλεψε σκληρά, με δύναμη και χαμόγελο, γιατί δεν ήθελε να μας στεναχωρεί. Κάπου μέσα μου ήμουν προετοιμασμένη πως ζύγωνε η δύσκολη ώρα. Αλλά το ξαφνικό είναι το χειρότερο. Ο Θεός όμως μου δίνει δύναμη, με κρατάει όρθια, με στηρίζει», τονίζει