Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινημένος ο Κάρολος στο πρώτο διάγγελμα ως βασιλιάς

Κάρολος

“Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος” τόνισε για την βασίλισσα Ελισάβετ ο Κάρολος.

Για πρώτη φορά σαν βασιλιάς, μετά την ανακοίνωση πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι νεκρή, μίλησε ο Κάρολος απευθυνόμενος στον βρετανικό λαό στο διάγγελμα που έβγαλε το βράδυ της Παρασκευής.

Η 9η Σεπτεμβρίου 2022 είναι ακόμα μία ημερομηνία που γράφεται στην παγκόσμια Ιστορία, καθώς ο Κάρολος Γ’ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο λαό της Βρετανίας ως βασιλιάς. «Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος»είπε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος, συνεχίζοντας πως «η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική. Η ζωή μου φυσικά θα αλλάξει. Δεν θα μπορώ να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επίσης είναι εποχή αλλαγών και για την οικογένεια μου. Η Καμίλα είναι στο πλευρό μου και γίνεται βασιλική σύζυγος και ξέρω ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχος του, Γουίλιαμ «θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους»  εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη στον Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ «οι οποίοι συνεχίζουν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό».

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς το Σάββατο στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.