Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος στην πρώτη του δήλωση – «Θρηνούμε βαθύτατα»

Βασίλισσα Ελισάβετ

Τα πρώτα λόγια του Καρόλου για την βασίλισσα Ελισάβετ.

Την είδηση πως η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, το βράδυ της Πέμπτης, μετέδωσε το Παλάτι στις 20:30 ώρα Ελλάδος βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρο τον βρετανικό λαό καθώς και σύσσωμο τον πλανήτη.

Λίγη ώρα αργότερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ προχώρησε στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Καρόλου σαν βασιλιά πλέον. Μέσα από τα λίγα του λόγια, δε, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι πια γνωστός ως «βασιλιάς Κάρολος ο 3ος» (King Charles III).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ:

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης μονάρχη και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας.

Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία είχε κερδίσει τόσο ευρέως η Βασίλισσα».